Lounais-Häme Riihimäki

Riihimäen kaupunki tulee yrityksiä vastaan muun muassa vuokrissa ja maksuehdoissa

Riihimäen kaupunki tarjoaa yrityksille erilaisia joustoja koronavirustilanteessa.
Kaupunki kantaa vastuunsa siitä, että kaupungin elinkeinoelämä selviytyisi koronaepidemian aiheuttamasta poikkeustilanteesta mahdollisimman pienin vaurioin, kaupunginjohtaja Sami Sulkko sanoo. Kuva: Esko Tuovinen
Kaupunki kantaa vastuunsa siitä, että kaupungin elinkeinoelämä selviytyisi koronaepidemian aiheuttamasta poikkeustilanteesta mahdollisimman pienin vaurioin, kaupunginjohtaja Sami Sulkko sanoo. Kuva: Esko Tuovinen

Riihimäen kaupunki ja sen konserniyhtiöt pyrkivät osaltaan helpottamaan yritysten tilannetta koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Kaupunki nopeuttaa laskujen maksuja ja myöntää tapauskohtaisesti vapautuksia vuokranmaksusta.

– Kaupunki kantaa vastuunsa siitä, että kaupungin elinkeinoelämä selviytyisi koronaepidemian aiheuttamasta poikkeustilanteesta mahdollisimman pienin vaurioin, kaupunginjohtaja Sami Sulkko sanoo.

Kaupungin yrityksille lähettämien myyntilaskujen normaalia maksuehtoa pidennetään 21 vuorokaudesta 30 vuorokauteen. Riihimäen Tilat ja Kehitys oy antaa pyynnöstä rahoitusasiakkailleen lyhennysvapaata koronaepidemian ajalle.

Kaupungin suljettaviksi määräämissä kulttuuri- ja liikuntalaitoksissa vuokralaisina olevien vuokraa ei peritä ajalta, jonka tilat ovat kaupungin määräyksen nojalla suljettuina.

– Asiassa on noudatettava yrittäjien yhdenvertaista kohtelua sekä otettava huomioon yrityskohtaiset erovaisuudet niin toiminnan kuin olemassa olevan sopimuksen kannalta, elinvoimajohtaja Mika Herpiö kertoo.

Vuokrasopimuksen mahdollisessa muuttamisessa huomioidaan koronaviruksen vaikutukset yritykseen ja sen toimialaan, toimialaan kohdistuvat mahdolliset valtion erityistukitoimet, yrityksen taloudellinen asema ja muut mahdolliset syyt. Sopimusmuutokset ovat tässä vaiheessa voimassa kolme kuukautta.

Maksulykkäyksiä voidaan myöntää asiakkaille normaalin käytännön mukaisesti. Lykättyjen maksujen, kuten vuokrien, aikataulusta voidaan sopia erikseen tapauskohtaisesti enintään vuodeksi. Laskuista lähetetään toistaiseksi vain maksumuistutus. Perintäkirjeitä ei lähetetä.

Kaupunki suosittaa tytäryhteisöjen käyttävän tapauskohtaiseen harkintaan perustuvia joustoja, jotka voivat helpottaa ahdinkoon joutuneiden asiakkaiden ja sopimuskumppaneiden tilannetta.

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic