Lounais-Häme

Riihimäen seutu vaatii Assi-sairaalahankkeeseen kuntien ohjausryhmää ja eri vaihtoehtojen tuottavuusarvioita

Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Miia Nahkuri (sd.). Kuva: Pekka Rautiainen
Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Miia Nahkuri (sd.). Kuva: Pekka Rautiainen, arkisto

Riihimäen, Lopen ja Hausjärven seutujohtoryhmä vaatii Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiriltä vahvempaa omistajakuntien mukaanottoa ja ohjausta, kun Assi-sairaalahankkeen jatkovaihtoehtoja ja sairaalainvestointien kokonaisuutta linjataan.

Käytännössä tämä tarkoittaisi kunnista koostuvan ohjausryhmän asettamista sairaalahankkeen valmisteluun sairaanhoitopiirin johdon tueksi, toteaa ryhmä tiedotteessaan.

– Lisäksi Riihimäen seutujohtoryhmä edellyttää, että eri vaihtoehtoihin liittyvät tuottavuusarviot lasketaan ja perustellaan, jotta näihin liittyvät riskit voidaan kuntien näkökulmasta minimoida, kertoo Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Miia Nahkuri (sd.).

Hausjärven kunnanhallituksen puheenjohtaja Heini Ristavaara (kesk.) ja Lopen kunnanhallituksen puheenjohtaja Asko Niemelä (kesk.) pitävät tärkeänä myös aluesairaaloiden aseman uudelleenarviointia.

– On selvitettävä, voisiko joitain maakunnan erikoissairaanhoidon toimintoja keskittää Riihimäelle ja Forssaan. Sillä tavoin voitaisiin saada suunniteltua keskussairaalainvestointia pienemmäksi, Lopen Niemelä toteaa.

Seutujohtoryhmään kuuluvat Riihimäen, Lopen ja Hausjärven kunnanhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajat sekä kuntajohtajat. Seutujohtoryhmä kokoontuu muutaman kerran vuodessa käsittelemään seudun yhteisiä yhteistyö- ja edunvalvonta-asioita.

Uusimmat

Näkoislehti

6.8.2020

Fingerpori

comic