Lounais-Häme Riihimäki

Riihimäkeläismies juotti nuoria humalaan ja raiskasi 14-vuotiaan

Käräjäoikeus antoi neljän vuoden tuomion törkeästä raiskauksesta.
Kanta-Hämeen käräjäoikeus Hämeenlinnassa.
Kanta-Hämeen käräjäoikeus Hämeenlinnassa.

Riihimäellä asuva vuonna 1961 syntynyt mies on saanut neljän vuoden ehdottoman vankeustuomion alaikäisten juottamisesta humalaan ja 14-vuotiaan tytön raiskaamisesta.

Teot tapahtuivat vapunaattona 2017, kun tuolloin 55-vuotias Hillar Kaljurand tarjoili kotonaan alkoholia useille alaikäisille henkilöille. Ainakin kaksi alkoholia saanutta tuolloin 14-vuotiasta tyttöä päihtyi niin vahvasti, että he voivat pahoin ja jopa sammuivat.

Kaljurand kantoi toisen lähes sammuneen ja pahoinvoivan 14-vuotiaan tytön makuuhuoneeseensa ja raiskasi tämän voimakkaasta estelystä huolimatta.

 

Kaljurand kiisti tienneensä, että hänen asunnollaan vappua viettäneet nuoret olivat alle 16-vuotiaita. Hänen mukaansa nuoret olivat kertoneet olevansa 16-18 -vuotiaita.

Oikeuden mukaan nuorten ulkonäkö ja vaatetus puhuivat kuitenkin sitä vastaan, että tuomittu olisi voinut erehtyä. Hän ei myöskään pyrkinyt itse selvittämään nuorten ikää.

Pakottamalla ja väkivaltaa käyttäen tapahtunut suojaamaton yhdyntä sekä huomattava ikäero lisäsivät oikeuden mukaan teon moitittavuutta. Myös 14-vuotiaan kehosta saatu Y-kromosomilöydös tuki syytettä.

Tuomitulla oli kuitenkin selitys rikoslaboratorion löydökselle. Hän arveli, että hänen nenäliinoina käyttämistään talouspapereista olisi voinut kulkeutua näyteainesta uhrin emättimen sisäosiin, kun tämän ystävät käyttivät papereita tytön puhdistamiseen oksennuksesta.

 

Tuomittu määrättiin maksamaan korvauksia kärsimyksestä sekä kivusta ja särystä yhteensä 8500 euroa.

Hillar Kaljurand tuomittiin törkeän raiskauksen ja törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön lisäksi kahdesta alkoholirikkomuksesta ja kahdesta pahoinpitelystä, koska hänen katsottiin aiheuttaneen alkoholilla väkivaltaan rinnastettavaa vahinkoa nuorille.

Oikeus hylkäsi näytön puutteessa Kaljurandia vastaan nostetut syytteet aiemmin keväällä 2017 tapahtuneeksi epäillyistä pakottamisesta seksuaaliseen tekoon ja toisesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus määräsi Kaljurandin heti vangittavaksi ja odottamaan vankilaan passitusta. FL

 

 

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic