Lounais-Häme Riihimäki

Riihimäkeläisparille yli viiden vuoden tuomiot amfetamiinista - Kävivät kauppaa Tor-verkon kautta

Riihimäkeläisten kotoa ja varastosta löytyi lähes kolme kiloa huumausainetta.
Hämeen poliisin takavarikoimaa amfetamiinia. Helmikuussa 2018 otettu arkistokuva ei liity uutisen tapaukseen. Arkistokuva: Hämeen Poliisi.

Riihimäkeläinen aviopari on saanut ehdottomat vankeustuomiot törkeästä huumausainerikoksesta ja muista syytteistä.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus antoi vuonna 1988 syntyneelle Dina Maria Magdalena Mäkiselle ja vuonna 1989 syntyneelle Tommy Christian Mäkiselle viiden vuoden ja kolmen kuukauden mittaiset ehdottomat vankeustuomiot torstaina.

Molemmat passitettiin välittömästi vankilaan.

 

Pariskunnan Riihimäellä sijaitsevasta asunnosta ja sen häkkivarastosta löytyi viime syyskuussa tehdyssä kotietsinnässä lähes 2,8 kiloa amfetamiinia. Huumausaine oli 18-23-prosenttista.

Syytteen mukaan pariskunta oli hankkinut huumausaineen myyntitarkoituksessa. Kauppaa he kävivät internetin sisällä toimivan salatun Tor-verkon kautta ja kauppojen sopimisessa oli käytetty myös salattua viestisovellusta.

Syyttäjän mukaan pariskunta oli tarjoutunut vaihtamaan amfetamiinia rahan lisäksi myös muihin huumeisiin, elektroniikkaan ja aseisiin.

Tuomittujen mukaan aine oli heidän hallussaan vain lyhyen aikaa ja keskeisintä heille oli oma käyttö ilman varsinaista levitystarkoitusta.

Dina Mäkinen tuomittiin myös näpistyksistä, ajokortitta ajamisista, rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Tommy Mäkisen tuomiota kasvatti luvaton kaasusumutin, joka löytyi pariskunnan asunnon eteisestä.

 

Oikeus antoi kuuden kuukauden ehdollisen tuomion huumausainerikoksesta myös naiselle, joka oli verkossa käydyn keskustelun jälkeen ostanut pariskunnalta lähes 50 grammaa amfetamiinia.

Naisen mukaan aine oli vain hänen omaan käyttöönsä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.5.2020

Fingerpori

comic