Lounais-Häme Ypäjä

Riikka Riihimäki Ypäjän kunnanjohtajaksi – Kunnanvaltuuston valinta oli yksimielinen

Ypäjän kunnanvaltuusto valitsi yksimielisesti Ypäjän uudeksi kunnanjohtajaksi Riikka Riihimäen.
Ypäjän kunnanvaltuutetut keskustelivat ennen kokouksen alkua esityslistalla olevista asioista.

Riikka Riihimäki on Ypäjän uusi kunnanjohtaja. Jokioisilla asuva Riihimäki työskentelee koulutuskuntayhtymä Tavastian koulutuspäällikkönä ja on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri. Ypäjän kunnanvaltuusto valitsi kunnanjohtajan torstain kokouksessaan yksimielisesti.

Varasijalle kunnanvaltuusto valitsi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä työskentelevän johtavan ylihoitajan, terveystieteiden ja kasvatustieteen maisteri Marjo Saarenmaan Forssasta.

Kunnanjohtajan virkaan valitulle asetettiin kuuden kuukauden koeaika.

Kunnanhallitus oli esittänyt valitsijatyöryhmän yksimielisen ehdotuksen pohjalta kunnanvaltuustolle Riihimäen valitsemista kunnanjohtajaksi ja Saarenmaan valitsemista varasijalle.

Valitsijatyöryhmään kuuluivat kunnanhallitus ja valtuuston puheenjohtajisto.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Saastamoinen (kok.) kertoi valtuustolle hakuprosessin etenemisestä ja valitsijatyöryhmän perusteluista, joiden pohjalta päädyttiin esittämään Riihimäen valintaa.

– Katsoimme, että Riihimäellä on hakijoista parhaat edellytykset ja ominaisuudet kunnanjohtajan viran menestykselliseen hoitamiseen. Hänellä on työkokemuksensa kautta muita vahvempi hallinnon ja kehittämistyön osaaminen. Hän on tehnyt aktiivista verkostoitumistyötä myös valtakunnallisella ja seutukunnallisella tasolla, Saastamoinen sanoi.

Saastamoinen totesi, että Riihimäen innovatiivisuus ja esimiestaidot ovat myös vahvat. Ypäjän kannalta positiivisena asiana Saastamoinen toi esiin myös sen, että Riihimäki on jo tehnyt yhteistyötä Ypäjälle tärkeän Hevosopiston kanssa.

Varasijalle valitun Saarenmaan valitsijatyöryhmä totesi Saastamoisen mukaan olleen hakijoista toiseksi paras, sillä myös hänellä on vahva hallinnollinen kokemus ja osaaminen sekä vahva ja monipuolinen esimieskokemus.

Näin Riihimäki kommentoi Ypäjän kunnanjohtajaksi hakeutumistaan

Ypäjän kunnanjohtajaksi haki kahdella hakukierroksella yhteensä kahdeksan henkilöä ja yksi antoi suostumuksensa. Työryhmä haastatteli hakijoista viisi.

Haastatteluissa käytettiin työryhmän laatimaa, valtuuston asettamia kelpoisuusehtoja noudattelevaa haastattelurunkoa.

Riihimäen ja Saarenmaan lisäksi virkaa hakivat hallintotieteiden maisteri Matti Kannus, maatalous- ja metsätieteiden maisteri Päivi Laine, kauppatieteiden tohtori Riitta Laulajainen, maatalous- ja metsätieteiden maisteri Mikko Mäkelä, kauppatieteiden maisteri Timo Kiviaho ja oikeustieteen maisteri Magnus Tuomaala. Suostumuksensa toimitti insinööri (YAMK) Kari Tasala.

Ypäjän va. kunnanjohtaja Sam Vuorinen siirtyy Myrskylän kunnanjohtajaksi. Vuorisen viimeinen työpäivä Ypäjällä on 19.2. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

27.1.2020

Uusimmat