Lounais-Häme Tammela

Riista-aita viimeistelee kakkostien remontin - turvallisuuden parantaminen ollut etusijalla kaikessa tekemisessä

Kakkostien kunnostus saadaan valmiiksi tällä viikolla. Lähtökohtana on ollut turvallisuuden parantaminen.
Riista-aita saadaan valmiiksi tällä viikolla.

Kakkostien remontti Tammelassa on valmistumassa.

– Jos kaikki menee hyvin, remontti saadaan valmiiksi tämän viikon aikana. Riista-aitaa ja viimeisiä luiskia viimeistellään, suunnittelupäällikkö Markus Rosten Oteran oy:stä kertoo.

Uusi riista-aita suojaa liikennettä noin 11 kilometrin matkalla. 2,25 metriä korkeaa metalliaitaa tarvitaan yhteensä 23 kilometriä ja aitaa on vedetty 15,5 kilometrin matkalle. Yläpuolelle viritellään vielä peuralangat.

Riista-aita lisää merkittävästi kakkostien turvallisuutta, sillä valkohäntäpeurakanta on kasvanut myös Tammelan alueella.

– Peuroja näkee työmaallakin, Rosten toteaa.

Riista-aita ei suojaa täydellisesti hirvieläinkolareilta. Eläinten liikkumisen turvaamiseksi aitaan täytyy jättää myös aukkoja. Aukoista levein on 200 metriä ja sijaitsee noin puolitoista kilometriä Eerikkilän risteyksestä Helsingin suuntaan.

Pienemmät liittymät on varustettu porteilla. Kulkijoiden tulee sulkea portti perässään, jotta eläimet eivät ajaudu tielle hortoilemaan.

Riista-aita päättyy hieman Riihivalkaman koulun jälkeen Forssan suunnasta katsottuna.

Turvallisuus on ollut kakkostien kunnostuksen lähtökohta.

– Yksityis- ja sivuteiden linjauksia on parannettu, poistettu ja yhdistetty, valaistusta uusittu Riihivalkaman koulun ja Eerikkilän risteyksen kohdalla, luiskia loivennettu ja kaiteita lisätty jyrkimpiin kohtiin, Rosten luettelee.

Oleellista on myös tien leventäminen metrillä molemmilta kaistoilta. Leveämmän tien ansiosta alueelle saadaan satasen kesänopeusrajoituksia.

Tämänkertainen korjausalue kattoi 15,5 kilometriä välillä Mullinkallio–Häiviä. Remontti käynnistyi vuoden 2017 heinäkuussa ja kokonaisbudjetti oli neljä miljoonaa euroa.

Helsingin ja Porin välillä kulkevan kakkostien kokonaispituus on 227 kilometriä. Tietä on korjattu pätkissä ja vähitellen kuluvan ja viime vuosikymmenen aikana. FL

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic