Lounais-Häme

Riistanhoitoyhdistyksille avustusporkkanaa: Aktiivisuus määrittää valtionavun suuruuden

Riistanhoitoyhdistyksen järjestämä koulutus vaikuttaa sen saaman valtionosuuden suuruuteen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Riistanhoitoyhdistyksille myönnettävä vuosittainen valtionavustus määräytyy jatkossa pääosin yhdistyksen aktiivisuuden perusteella.

Yhdistyksille myönnetään avustusta jäsenmäärän mukaan siten, että kokonaissummasta 35 prosenttia on yleisavustusta, loput 65 prosenttia jaetaan toiminnan aktiivisuuden perusteella.

Forssan–Tammelan riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Kari Sankala katsoo, että jakoperusteen muutos pakottaa yhdistykset miettimään toimintaansa.

– Jaettava avustussumma ei kasva, joten yhdistyksen omalla toiminnalla on merkitystä avustussumman suuruuteen, Sankala tiivistää.

Riistanhoitoyhdistyksille jaettava valtionavustus vaihtelee pitkälti 5 000–10 000 euron välillä. Forssa–Tammela on yhdistyksenä keskikastia, joten sen saama avustus on 7 000–8 000 euroa.

Valtionavustus kuluu pääosin toiminnanohjaajan palkkaan.

Avustusmuutoksen myötä Forssa–Tammelassa lisätään ennen kaikkea koulutusta ja metsästyksenvartiointia.

– Koulutusta on tarvetta lisätä myös sen vuoksi, koska metsästykseen liittyviä muutoksia on paljon, Sankala kertoo.

Avustuksenjakoperusteita ovat muun muassa metsästäjätutkintoon valmistavat koulutukset, metsästyksenvalvonta, riistakolmio- ja vesilintulaskenta, aktiivisuus suurpetoyhdyshenkilöverkostossa sekä kouluille, oppilaitoksille ja muille nuorisoryhmille suunnatut tilaisuudet.

Uudet jakoperusteet otetaan käyttöön vaiheittain. Kokonaan uusilla jakoperusteilla avustukset jaetaan ensimmäistä kertaa vuonna 2020.

Yhdistyksen saama avustus ei voi kuitenkaan vähentyä enempää kuin 20 prosenttia yhdessä vuodessa.

Valtionavustusten määrä on viime vuosina ollut noin 2,3 miljoonaa euroa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

7.8.2020

Fingerpori

comic