Lounais-Häme Hämeenlinna

Riistanhoitoyhdistyksiä on kannustettu ja tuettu yhdistymään, niinpä Hämeenlinnakin kuuluu nyt Rengon seutuun

Metsästäjäkurssit ja riistalaskennat lisääntyivät, kun rahoituksen jakoperusteita uudistettiin.
Riistanhoitoyhdistysten järjestämien metsästäjätutkintoon valmistavien kurssien määrä lisääntyi viime vuonna 40 prosentilla. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Riistanhoitoyhdistysten järjestämien metsästäjätutkintoon valmistavien kurssien määrä lisääntyi viime vuonna 40 prosentilla. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Suomessa on tänä vuonna vähemmän riistanhoitoyhdistyksiä kuin viime vuonna, kun 18 yhdistystä järjesti toimintansa kuuteen uuteen yhdistykseen.

Kanta-Hämeessä Hämeenlinnan ja Rengon riistanhoitoyhdistykset yhdistyivät uudeksi Rengon seudun riistanhoitoyhdistykseksi.

Laajin yhdistyminen tapahtui Uudellamaalla, jossa seitsemän pientä yhdistystä perusti Länsi-Uudenmaan riistanhoitoyhdistyksen. Koko maassa riistanhoitoyhdistyksiä on yhteensä 282.

 

Pääosin vapaaehtoistyöllä toimivia yhdistyksiä on maa- ja metsätalousministeriön puolelta kannustettu yhdistymään myös taloudellisella tuella.

– Suomen riistakeskuksen vuosina 2018 ja 2019 toteuttama Virtaa vapaaehtoisiin yhdistymisiin -hanke onnistui ja jopa ylitti odotukset, sanoo maa- ja metsätalousministeriön erityisasiantuntija Janne Pitkänen ministeriön tiedotteessa.

Yhdistymiset auttavat ministeriön mukaan toiminnan suuntaamisessa pois hallinnollisesta työstä enemmän käytännölliseen koulutuksien ja riistalaskentojen järjestämiseen.

 

Maa- ja metsätalousministeriö antoi tälle vuodelle Suomen riistakeskukselle lähes 2,6 miljoonan euron määrärahan riistanhoitoyhdistysten valtionavustukseen. Määräraha nousee yli kymmenen prosenttia edellisvuodesta.

Suomen riistakeskus jakaa valtionavustuksen riistanhoitoyhdistyksille niiden toiminnan aktiivisuuden perusteella.

 

Valtionavustuksen jakoperusteita uudistettiin vuonna 2018 niin, että kannustaisivat yhdistyksiä lisäämään paikallistason toimintaa.

Uudistus on lisännyt metsästäjätutkintoon valmistavien kurssien järjestämistä peräti 40 prosentilla sekä kouluille ja nuorisoryhmille järjestettyjä tapahtumia neljänneksellä.

Uudistus on lisännyt myös riistalaskentoja. Erityisesti vesilintujen laskentapisteiden määrä yli kaksinkertaistui 1230 laskentapisteeseen. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

30.3.2020

Uusimmat