Lounais-Häme

Riistaonnettomuuksien määrä kasvoi Kanta-Hämeessä – Marraskuu oli vaarallisinta aikaa

Onnettomuuksissa oli mukana valkohäntäpeuroja, metsäkauriita, hirviä, metsäpeuroja, villisikoja ja kuusipeuroja.
Hirvikolareita tapahtui Manner-Suomen tieliikenteessä viime vuonna 53 enemmän kuin vuonna 2018. Arkistokuva. Kuva: MT markku tanni
Hirvikolareita tapahtui Manner-Suomen tieliikenteessä viime vuonna 53 enemmän kuin vuonna 2018. Arkistokuva. Kuva: MT markku tanni

Manner-Suomen tieliikenteessä sattui viime vuonna 13 433 riistaonnettomuutta. Vaarallisinta aikaa oli marraskuu, jolloin kirjattiin kaikkiaan 2 238 riistaonnettomuutta. Se on noin kuudesosa kaikista tapauksista. Onnettomuuksissa oli mukana valkohäntäpeuroja, metsäkauriita, hirviä, metsäpeuroja, villisikoja ja kuusipeuroja.

Syksyn kuukausien lisäksi onnettomuuksia tapahtui paljon touko-kesäkuussa. Vuoden 2019 toukokuussa sattui 1 450 onnettomuutta. Vähiten onnettomuuksia kirjattiin helmi-maaliskuussa. Maaliskuussakin tieliikenteessä tapahtui kuitenkin lähes 400 riistaonnettomuutta.

Suurin osa riistaonnettomuuksista tapahtui vuonna 2019 Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Pirkanmaalla. Näissä maakunnissa tapahtui yli puolet kaikista riistaonnettomuuksista. Myös Satakunnassa ja Kanta-Hämeessä tapahtui paljon onnettomuuksia, lähes 20 prosenttia koko maan vahingoista.

Suurin kasvu onnettomuuksien määrässä oli Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Kanta-Hämeessä. Laskua puolestaan oli eniten Pohjois-Pohjanmaalla, Pohjois-Karjalassa ja Satakunnassa.

Suurin osa riistaonnettomuuksista tapahtui valkohäntäpeurojen ja ajoneuvojen törmäyksissä. Toiseksi eniten kolareissa oli metsäkauriita. Eniten vuonna 2019 kasvoivat metsäkaurisonnettomuudet. Ne lisääntyivät erityisesti toukokuussa ja lokakuussa. Metsäkaurisonnettomuuksia tapahtui 740 enemmän vuoteen 2018 verrattuna.

Valkohäntäpeuraonnettomuuksien määrä kasvoi yli 250:llä onnettomuudella ja hirvien kanssa kolaroitiin 53 kertaa enemmän kuin vuonna 2018. Metsäpeura-, villisika- ja kuusipeurakolareita tapahtui vuonna 2019 yhteensä 125, ja niiden osuus kaikista onnettomuuksista oli hyvin pieni.

Aiheesta lisää:  Hirvikolarit ovat vähentyneet vuosituhannen alusta, mutta peurakolareita on entistä enemmän – Peurakanta on yli kolminkertaistunut 20 vuodessa

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic