Lounais-Häme Tammela

Rikkoutuuko 200 juoksijan raja sunnuntaina? Myös Tammela Trail Runin reittiennätys voi rikkoutua

Lämmin kevät on huolehtinut siitä, että reitti on hyvässä kunnossa.
Jaakko Lehto on juossut viime vuodet kärkisijoille Tammela Trail Runissa. Kuva: Seppo Pessinen
Jaakko Lehto on juossut viime vuodet kärkisijoille Tammela Trail Runissa. Kuva: Seppo Pessinen

Saaren kansanpuiston kauniit maisemat ja polut houkuttelevat taas juoksijoita. Nocando Marathon Clubin järjestämä seitsemäs Tammela Trail Run starttaa kansallismaisemissa sunnuntaina puoliltapäivin.

Kilpailujen johtaja Jari Junttila Nocandosta odottaa tämänvuotiseen kisaan ennätyksellistä osanottoa.

– Ennakkoilmoittautuneita on 160. Uskon, että lopullinen osallistujamäärä voi alkaa kakkosella, Junttila sanoo.

Tammela Trail Runin osallistujaennätys on viime vuodelta, jolloin osanottajia oli 171.

 

Sunnuntain polkureitin mitta on 8,2 kilometriä, josta nousumetrejä löytyy 150. Lähtö ja kisakeskus sijaitsevat Saaren kansanpuiston Suujärven puolella.

Reitti kiertää aluksi luontopolkua Suujärven ympäri, jonka jälkeen noustaan Kaukolan kylän suuntaan metsäkoneen uria, polkuja ja metsäteitä pitkin. Kaukolan kylästä kivutaan harjulle, ja loppumatka pistellään Ilvesreittiä näkötornille. Maali on näkötornin juurella Albert Edelfeltin muistomerkin kohdalla.

Miesten reittiennätys on Aki Kauppisen 31.46, naisten Astrid Snällin juoksema 33.53.

– Lämmin kevät on huolehtinut siitä, että reitti on hyvässä kunnossa. Reittiennätys on varmasti kovilla tänä vuonna, Jari Junttila sanoo.

 

Vaikka kärki painaa sunnuntaina kovaa, järjestäjät muistuttavat, että matkaan voi lähteä rauhallisesti, sen kummemmin kiiruhtamatta. Reilun kahdeksan kilometrin lenkin voi vaikka kävellä raittiista ilmasta ja maisemista nauttien.

– Tammela Trail Run ei ole kevään ensimmäiseksi matkaksi liian raskas, vaikka haastetta löytyy. Lenkki ei ole tavalliselle kuntoilijalle liian pitkä, on aivan omasta vauhdista kiinni, kuinka raskas matkasta muodostuu, Junttila muistuttaa.

Luonnossa kulkevat polkujuoksut tarjoavat vaihtelua normaaleille lenkkireiteille. Maastossa liikkuminen on tehokasta treeniä ja asfalttiin verrattuna hellää jaloille ja nivelille.

Myös työpaikoilla on kuultu polkujen kutsu. Forssalaisesta suojavarusteita valmistavasta C.P.E. Productionista on lähdössä kuusi työntekijää kuntoilemaan sunnuntain polkujuoksuun.

– Viime vuonna kävimme yhdessä Nice Runissa ja Suvi-illassa. Olen itse aiemmin joskus ollut mukana Tammelan Trail Runissa, ja siitä tuli mieleen, että voisimme lähteä sinne tänä vuonna porukalla, kertoo yrityksen kuntoiluryhmän kokoaja Liisa Laikkorpi.

Luonnossa liikkuminen hyvässä seurassa on oivaa työhyvinvointia edistävää toimintaa.

– On kivaa, kun työnantaja suhtautuu myönteisesti tällaisiin harrastuksiin, Laikkorpi sanoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic