Lounais-Häme

Rikoksella spekulointi somessa vyöryi yli äyräiden – Punaista pakettiautoa ja ihmisiä heiteltiin kivillä

Poliisi varoittaa ankarasti kirjoittamasta epäillyistä rikoksista tai niiden tekijöistä sosiaaliseen mediaan.
Jakamalla sosiaaliseen mediaan tietojaan epäillyistä rikoksista saattaa itse syyllistyä esimerkiksi kunnianloukkaukseen. Kuva: Juhani Salo
Jakamalla sosiaaliseen mediaan tietojaan epäillyistä rikoksista saattaa itse syyllistyä esimerkiksi kunnianloukkaukseen. Kuva: Juhani Salo

Poliisi sai pari viikkoa sitten ilmoituksen kuljettajasta Ylöjärvellä, joka olisi houkutellut hetkeä aikaisemmin alaikäistä lasta kyytiinsä. Ilmoituksen mukaan kuljettaja olisi ollut liikkeellä punaisella pakettiautolla. Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan asia ei täytä rikoksen tunnusmerkkejä ja tutkinta on keskeytetty.

Asiasta on kirjoitettu paljon sosiaalisessa mediassa. Somessa on jaettu muun muassa punaisten pakettiautojen rekisterinumeroita ja kuvia.

Tilanne kärjistyi Ylöjärvellä eilen tiistaina niin, että nuorisojoukko alkoi heittää kivillä erään yrityksen punaista pakettiautoa ja sillä liikkeellä olleita henkilöitä.

Poliisin mukaan vastaavissa tilanteissa somessa on jopa nimetty tekijä tai tekijöitä ja heitä on saatettu uhkailla, vailla mitään käsitystä siitä, onko henkilöillä ollut ylipäänsä tekemistä asian kanssa. Poliisi tuomitsee tällaisen toiminnan ankarasti ja muistuttaa, että edellä mainitulla tavalla toimiessaan voi syyllistyä rikokseen, kuten kunnianloukkaukseen tai yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen.

Oikea paikka ilmoittaa tietonsa epäillyistä rikoksista on ilmoittaa poliisille esimerkiksi sähköpostilla tai vihjepuhelimeen. Kiireellisessä tilanteessa tulee soittaa hätänumeroon 112.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

29.3.2020

Uusimmat