Lounais-Häme

Rikosilmoitus, keskustan sisäinen kisa puheenjohtajan paikasta ja kompromissi koulukiistassa – Lopen valtuustokokouksessa riitti väriä

Lopen kunnanvaltuuston kokouksessa maanantaina riitti yllätyskäänteitä. Kuva: Muu
Lopen kunnanvaltuuston kokouksessa maanantaina riitti yllätyskäänteitä. Kuva: Muu

Lopen kunnanvaltuuston kokouksessa riitti yllätyskäänteitä. Ennen kuin kokous päättyi, oli pidetty lähes kymmenen taukoa, valittu kahden henkilövaalin jälkeen Asko Niemelä kunnanhallituksen puheenjohtajaksi ja päätetty yksimielisesti pitää Länsi-Lopen koulu kolmiopettajaisena resurssiopettajan turvin ensi lukuvuosi.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Marja Ukkola erosi tehtävästään ja kunnanhallituksesta, joten keskustapuolueelle vaalien jälkeen sovitulle puheenjohtajan paikalle piti saada keskustalainen valtuutettu.

Keskustan Janne Kataja esitti hallitukseen Teemu Päivärintaa ja Jarmo Kilpiäinen (kesk.) Satu Myllykoskea (kesk.).

Esityksistä käydyssä keskustelussa Heli Lehtilä (kesk.) ihmetteli, eikö puolueen esitystä enää noudateta. Ilmeisesti kunnallisjärjestön yleinen kokous oli asettunut Teemu Päivärinnan kannalle ja kannattanut Heli Lehtilää kunnanhallituksen puheenjohtajan paikalle.

Muutaman tauon jälkeen päästiin äänestämään kunnanhallituksen jäsenestä, jolloin Teemu Päivärinta voitti vaalin äänin 14–13. Puheenjohtajan vaalissa Asko Niemelä sai 15 ääntä ja Heli Lehtilä 12.

Länsi-Lopen koulun kolmiopettajaisuuden jatkamista on puitu kunnan keskustelupalstoilla siinä määrin, että sivistystoimenjohtaja Pia Kyllönen ilmoitti valtuustossa tehneensä rikosilmoituksen.

– Tämä keskustelu ja minulle osoitettu sähköposti on noussut sellaisiin sfääreihin, että tein poliisille rikosilmoituksen asiattomasta häirinnästä, Kyllönen totesi.

Pia Kyllönen on irtisanoutunut ja aloittaa työt Helsingin kaupungilla. Hän kertoo lähtevänsä luottamusmiesten osoittaman epäluottamuksen ja päätöksenteon poukkoilevuuden vuoksi. Virkamiehet saavat häneltä pelkkää kiitosta.

Länsi-Lopen koulu oli menettää kolmannen opettajansa, kun oppilasmäärä on pudonnut 31:een. Kokoomus teki valtuustoaloitteen, jossa esitettiin kolmiopettajaisuuden turvaamista. Käynnistyi keskustelu, jonka aikana on väitetty koulua jopa lakkautettavan ja oppilasennustetta manipuloidun.

Valtuusto piti pari neuvottelutaukoa ennen kuin keskustan ryhmän Asko Niemelä esitti kompromissiratkaisuna, että Länsi-Lopen koulu jatkaa kolmiopettajaisena resurssiopettajan turvin ensi lukuvuoden.

Resurssiopettajan palkkaukseen saadaan valtionosuutta 30 000 euroa syyslukukautta varten, jolloin kunnan maksettavaksi jää syksyllä vain 5000 euroa. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

27.2.2020

Uusimmat