Lounais-Häme

Rikosjoukkio sai vankeutta Forssassa

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi Forssan seudulla vaikuttavan joukkion useista rikoksista, joita oli tehty viime vuonna Forssan seudulla. Tuomiolla oli kuusi miestä ja kaksi naista, joista kolme ensi kertaa tilillä.

Joukkio oli yhdessä ja osin erikseen muun muassa varastanut muutaman aseen ja muuta omaisuutta kauppaliikkeistä ja yksityistalouksista sekä ajanut huumepäissään kortitta autoja.

Eniten selvitettävää oikeudella oli, kuka teki ja mitä kun joukkiosta kuusi tunkeutui marraskuussa Forssassa yksityisasuntoon Subutex-tablettien perässä. Asunnon haltijaa oli lyöty nyrkillä, uhkailtu ja viety tältä vähän omaisuutta.

30-vuotias mies sai yhden vuoden vankeutta sekä ajokieltoa varkauksista, näpistyksistä, ampuma-aserikoksesta, rattijuopumuksista, kulkuneuvon kuljettamisista oikeudetta, autovarkaudesta ja ajoneuvorikkomuksista sekä huumausaineen käyttörikoksista. Hänen tuomionsa koostui 29 tapauksesta.

Hänen 32-vuotias veljensä sai näpistyksistä, törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksesta ja varkauden yrityksestä kolme kuukautta vankeutta ja ajokieltoa.

Oikeus langetti 36-vuotiaalle naiselle 10 kuukautta ehdollista vankeutta sekä ajokieltoa törkeästä rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, varkaudesta, törkeästä varkaudesta ja ampuma-aserikoksesta.

27-vuotias mies sai yhdeksän kuukautta vankeutta varkaudesta, törkeästä varkaudesta ja ampuma-aserikoksesta.

Käräjäoikeus tuomitsi 25-vuotiaan miehen varkaudesta, näpistyksestä ja pahoinpitelystä kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen. 31-vuotias mies sai kätkemisrikoksesta ja ampuma-aserikoksesta 50 päivää ehdollista vankeutta.

Toinen 32-vuotias mies sai ampuma-aserikoksesta ja kätkemisrikoksesta suoritettavakseen 51 päiväsakkoa eli maksettavaa 306 euroa.

Nuorin nainen, joka oli tekohetkellä alaikäinen, sai nuorena henkilönä tehdystä varkaudesta 20 päiväsakkoa eli maksettavaa 120 euroa.

He saivat maksettavakseen myös korvauksia.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti