Lounais-Häme

Rikosten kokonaismäärä laski Hämeessä

Hämeen poliisilaitoksen alueella kaikkien rikosten lukumäärä väheni kuluvan vuoden tammi-syyskuussa viime vuodesta 6000 kappaletta.

Omaisuusrikoksia kirjattiin lähes 11000, jossa laskua oli noin 900 kappaletta ja moottoriajoneuvojen käyttövarkaudet vähentyivät nelisen prosenttia. Varkauksien kokonaismäärä noin 3400 kappaletta oli viime vuoden tasolla.

Asuntomurtoja tehtiin noin 90. Määrä kasvoi 25 ilmoitetulla murrolla.

Väkivaltarikoksia kirjattiin noin 1600 eli viimevuotinen määrä. Törkeiksi luokiteltuja pahoinpitelyjä tapahtui 82.

Raiskausilmoituksia kirjattiin 52 ja seksuaalirikoksia yhteensä 117. Molemmat vähentyivät.

Huumausainerikoksia kirjattiin yhteensä 1228, noin 200 enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona. Poliisin mukaan onnistuneella kenttävalvonnalla oli merkittävä osuus kiinnijäämisien lisääntymiseen.

Hämeen poliisin ylikomisario Reijo Tuovisen mukaan kenttävalvontaa on lisätty muun muassa kesällä aloittaneella näkyvän valvonnan ryhmällä.

Suurin osa kirjatuista huumausainerikoksista on käyttörikoksia.

Liikennerikosten määrä (6600) laski noin 15 prosenttia. Samoin väheni liikennerikkomusten määrä (16000).

Rattijuoppoja jäi kiinni 1264 kun edellisvuonna lukumäärä oli 1113. Törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen epäiltiin syyllistyneen 208 henkilön.

Seksuaalirikoksia, joissa rikoksesta epäilty on poliisin tiedossa, on 80 ja näistä epäilty on ulkomaan kansalainen 15 tapauksessa. Edellisvuotena vastaavat luvut olivat 82 ja 19.

Seksuaalisia ahdisteluja, joissa rikoksesta epäilty on poliisin tiedossa, on 11 tapausta. Näistä epäiltynä on yksi ulkomaan kansalainen. Edellisvuotena vastaavat luvut olivat 18 ja 4.

Ylikomisario Reijo Tuovisen mukaan ulkomaan kansalaiset on mainittu tilastossa erikseen yleisen kiinnostuksen vuoksi.

Tuovisen mukaan ulkomaalaistaustaiset eivät ole yliedustettuna seksuaalirikoksissa, pikemminkin heidän osuutensa on marginaalinen.

Valtaosassa seksuaalirikoksista uhri ja tekijä ovat toisilleen ennestään tuttuja.

Tämä pätee niin suomalaisten kuin ulkomaan kansalaistenkin tekemiin rikoksiin. Tuovisen mukaan tilastossa ei ole välttämättä ainuttakaan tekijälle tuntemattomaan kohdistunutta seksuaalirikosta. FL

Rikokset numeroina
Hämeen poliisi on kirjannut tänä vuonna 39 000 rikosilmoitusta. Rikoslakiin kirjattujen rikosten määrä väheni vajaalla kahdella tuhannella yhteismäärän ollessa nyt noin 22 600. Liikennerikoksia kirjattiin 6600. Laskua on 15 prosenttia.Lähde: Hämeen poliisi. Luvut perustuvat kuluvan vuoden tammi-syyskuussa Hämeen poliisin kirjaamiin rikoksiin.

Uusimmat

Fingerpori

comic