Lounais-Häme

Ringettellä pyyhkii hyvin

 

FoPS Ringettellä on menossa perinteinen kauden avausleiri jäähallilla. Vauhdikas laji on Forssassa hyvässä nosteessa, sillä FoPS saa alkavalla kaudella ensimmäistä kertaa joukkueen naisten kilpasarjaan.

Tämän lisäksi FoPS:iIla on joukkueet kaikissa juniori-ikäluokissa.

-Meillä oli jo viime kaudella joukkueet juniori-ikäluokissa. Nyt meillä on myös joukkue naisten kilpasarjaan, kun pelaamme Ykkössarjassa. Forssa alkaa olla aika tukevasti ringettekartalla, toteaa pitkään ringetten parissa työtä tehnyt Anu Pitkänen FoPS:ista.

Forssassa on tehty jo vuosia hyvää työtä ringettessä. Nyt taustat ja resurssit ovat siinä mallissa, että seura pystyy kokoamaan myös naisten kilpajoukkueen. Enää ei junnuista yli-ikäiseksi kasvaneiden pelaajien tarvitse hakea pelipaikkaa muualta.

-Tämä on iso asia seuralle. Jääkiekkopuolella on jo aiemmin ollut selvä pelaajapolku junnuista edustukseen, nyt meillä on sama tarjolla myös ringettessä. Seurassa on hyvä pöhinä päällä, käsillä on se kuuluisa H-hetki, Pitkänen sanoo.

Naisten Ykkössarjaan ja B-tyttöjen SM-sarjaan lähdetään 24 pelaajan ringillä. Naisten joukkueessa pelaa noin kentällisen verran B-ikäisiä tyttöjä.

-Talven mittaan sarjoissa tulee varmasti päällekkäisyyksiä, joten paljon töitä tässä saavat tehdä niin pelaajat kuin taustatkin.

Suuria tavoitteita ensimmäiseen Ykkössarjakauteen ei naisten joukkueelle vielä aseteta. Pääasia on saada kovia pelejä ja totutella uuteen sarjatasoon.

Ykkössarja on valtakunnallinen 11 joukkueen sarja. Sarja pelataan kaksinkertaisena, jolloin jokaisella joukkueelle tulee 20 ottelua. Voittaja nousee SM-sarjaan.

-Emme tähtää vielä ensimmäisellä kaudella play offeihin. Siellä on Hyvinkäätä ja Lapinlahtea, josta löytyy pelaajia, jotka ovat pyöritelleet MM-finaaleissa kanadalaispelaajia. Kyyti voi noissa peleissä olla itse kullekin vauhdikasta, kertoo Pitkänen.

FoPS:in B-tytöt voittivat viime keväänä SM-pronssia. Osa joukkueen tytöistä tuli yläikäiseksi ja siirtyi naisiin, mutta vihreäpaidoilla on silti asettaa kova ryhmä SM-sarjaan.

-Tavoite on selvitä karsinnasta varsinaiseen sarjaan ja edetä siellä mitalipeleihin asti. Mitalia lähdemme puolustamaan, kertoo B-tyttöjä Mika Tervomaan kanssa luotsaava Pitkänen.

Kevään mitali oli FoPS:in ensimmäinen ringettessä. Mitalin uusiminen ei ole helppo urakka, mutta tiukasti sitä lähdetään yrittämään.

-Joukkue asettaa tavoitteen yhdessä. Joukkueessa on paljon potentiaalia, ja meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä, jos sitä halutaan, Pitkänen sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti