Lounais-Häme

Ringettessä voittamisen meininki

Viime kausi oli ensimmäinen, kun FoPS Ringettellä oli ryhmät aina ringettekoulusta ja F-junnuista naisten edustusjoukkueeseen asti. Myötätuuli näyttää jatkuvan, sillä FoPS saa alkavallekin kaudelle joukkueet jokaiseen ikäryhmään, mikä ei ole suinkaan itsestäänselvyys Forssan kokoisella paikkakunnalla.

Suunnitteilla on myös harrastejoukkueen perustaminen naisiin, jossa FoPSin edustus pelaa Ykkössarjaa.

– Olemme hyvässä tilanteessa. Meillä on joukkueet jokaisessa ikäryhmässä ja kilpajoukkueet pelaavat valtakunnallista sarjaa, kertoo FoPS Ringetten valmennuspäällikkö Anu Pitkänen.

FoPS on panostanut valmentajien koulutukseen, mikä näkyy valmennuksen ja jo pelaajienkin tasossa.

–  Olemme painottaneet luistelua ja se alkaa tuottaa tulosta. Tämä laji kuitenkin perustuu pitkälti luistelutaitoon, Pitkänen lisää.

Pitkänen valmentaa alkavalla kaudella FoPSin C-ringetteä. Näyttää siltä, että kesän pohjatytöt on tehty hyvin, sillä joukkue kukisti kolmipäiväisen kauden avausleirin päätteeksi pelatussa harjoitusottelussa Nurmijärven Seiskat maalein 9–6.

FoPS pelaa valtakunnallista, lähes 20 joukkueen C-sarjaa.

– Meillä on yhteistyöjoukkue Lauttakylän kanssa. Joukkueen työnimi on Lujempi FoPS, pelaamme toki FoPSin alla, Pitkänen kertoo.

Puolet tytöistä on Forssan seudulta, puolet Lauttakylän suunnasta. Yhteistyökuvio ja kakkostietä ajaminen tuovat omia haasteita kauteen, mutta tavoitteet ovat korkealla.

– Joukkueessa on hyvä fiilis. Ryhmä on tasainen ja sai testeissä tosi hyvät tulokset.

C-nuoria viime kaudella valmentanut Mika Ahonen on nyt B-nuorten ruorissa. B-ikäluokka on tottunut menestymään, kahdelta viime kaudelta saaliina on SM-pronssi ja nelossija.

Vaikka ryhmä uudistui reippaalla kädellä, tarkoituksena on menestyä hyvin.

– Ei se tavoite voi olla mitalia vähempi, Ahonen sanoo.

Ahosen mukaan joukkue on hyvä sekoitus viime kauden pelaajia ja vuotta nuorempia C-tytöistä nousseita pelureita. Uusi kausi aloitettiin jo vappuna ja kesä on tehty hyvin töitä.

– Tarkoituksena on pitää rinkulasta hyvää huolta. Kun peliväline pysyy meillä, vastustajan pelaaminen on vaikeaa.

Forssalaiset ovat aina osanneet tehdä maaleja, on kyse sitten lätkästä tai ringettestä. Nyt tarkoituksena on saada myös oma pää pitämään.

– Pyrimme suoraviivaiseen peliin ja haluamme kehittää joukkuepelaamista. Tämän pitäisi näkyä myös puolustuspelaamisessa, kertoo nousujohteista sarjakautta toivova Ahonen. FL

 

Fingerpori

comic