Lounais-Häme

Rinnansuon turvetuotantoalueen päästötarkkailua väljennetään Tammelassa

Vapo toivoi, että Rinnansuon turvetuotantoalueella päästötarkkailua väljennettäisiin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Vapo toivoi, että Rinnansuon turvetuotantoalueella päästötarkkailua väljennettäisiin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Aluehallintovirasto muuttaa Vapon hakemuksesta Rinnansuon turvetuotantoalueen päästötarkkailusuunnitelmaa aiempaa väljemmäksi Tammelassa. Tarkkailua suoritetaan kolmen vuoden välein.

Rinnansuon turvetuotantoalueen päästötarkkailua on tehty vuodesta 2011 lukien ja tiheään tahtiin. Pintavalutuskentän toiminta on tarkkailutulosten perusteella vakiintunut ja kentän puhdistusteho on parantunut. Tuotantoalueelta on olemassa avin mukaan riittävästi tuloksia vedenlaadun tarkkailusta aikaisemmilta vuosilta. Tuotantoalueella on käytössä ympärivuotinen jatkuvatoiminen virtaamanmittaus myös niinä vuosina, kun näytteitä ei oteta.

Turvetuotannossa päästöjen määrä johtuu lähinnä virtaamien suuruudesta. Päästötarkkailun perusvaihtoehtona on mm. jatkuvatoiminen virtaamamittaus ja veden laadun tarkkailu, jolloin näytteenottoa tehdään määrävuosina tai vuosittain. Aluehallintovirasto toteaa, että tarkkailuohjelman mukainen tarkkailutiheys on riittävä Rinnansuon olosuhteissa.

Lue myös: Kaukolämpö kantona kaskessa Forssan päästösäästöissä – Jokioinen on petrannut seudun kunnista eniten (FL 27.2.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic