Lounais-Häme

Rinne: "Ne eivät kuulu kaduille, vaan museoihin muistuttamaan natsien rikoksista" – natsiliput tuomittiin laajasti sosiaalisessa mediassa

Poliisi poisti kulkueesta hakaristiliput itsenäisyyspäivänä.

Uusnatsien mielenosoituksessa liehuneet natsiliput ovat herättäneet laajaa vastenmielisyyttä sosiaalisessa mediassa. Useat poliitikot, kuten pääministeri Juha Sipilä, valtiovarainministeri Petteri Orpo ja sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ovat tuominneet niiden käytön Twitterissä. Poliisi takavarikoi uusnatsien Kohti vapautta -mielenosoituksessa käytetyt liput.

– Natsiliput eivät kuulu Suomeen eikä minnekään muuallekaan. Ne eivät edusta millään tavalla suomalaisen yhteiskunnan arvoja, tviittasi Sipilä. Hän kommentoi asiaa myös torstai-iltana Lännen Median haastattelussa.

Petteri Orpo totesi puolestaan, että ”oli oikea päätös poliisilta takavarikoida natsiliput”.

– Veteraanit eivät taistelleet siksi, että natsiliput saisivat liehua. Itsenäisyydestä taisteltiin, jotta suomalaiset saisivat elää rauhassa ja turvassa maassa, jossa ihmisarvo on jakamaton. Natsismi ei edusta mitään näistä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson piti natsilippujen liehumista itsenäisyyspäivänä ”todella kammottavana”.

– ”Kansallismieliset” osoittavat itse, että kyse on natseista, hän tviittasi.

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari puolestaan totesi natsien tahraavan ”lippumme, leijonamme ja maamme vihalla”.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne muistutti, että itsenäisyyspäivää vietetään ennen kaikkea vapauden vuoksi eikä natsilipuilla ole mitään tekemistä sen kanssa.

– Ne liput eivät kuulu kaduille, vaan museoihin muistuttamaan natsien rikoksista ihmisyyttä vastaan, Rinne tviittasi

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti