Lounais-Häme

Rintamamiestalo kärsi huomattavia vahinkoja Urjalan Huhdissa

Kuvistuskuva.

Puolitoista kerroksinen rintamamiestalo kärsi pahoja vaurioita sunnuntai-iltana syttyneessä tulipalossa Urjalan Huhdissa.

Tulipalo syttyi Visatiellä sijaitsevan rakennuksen lisäsiivessä, jossa ovat talon takkahuone, sauna, pannuhuone ja autotalli. Tuli pääsi nopeasti takkahuoneen kohdalta katon läpi. Pelastuslaitos lähetti paikalle useita yksiköitä. Näiden saapuessa palo uhkasi levitä myös rakennuksen muihin kattorakenteisiin.

Päivystävä palomestari Risto Salonen Pirkanmaan pelastuslaitokselta kertoo, että sammutusyksiköt onnistuivat pelastamaan palon leviämisen päärakennukseen, vaikka tuli koettelekin jo kattorakenteita.

– Vesi aiheutti rakennuksen alkuperäiseen osaan vahinkoja, mutta valitettavasti tämä oli väistämätöntä. Myös autotalli ja sauna pelastuivat, Salonen kertoo.

Tuli poltti rakennuksen katon puhki takkahuoneen kohdalta, joten kyseinen huone kärsi huomattavia vahinkoja.

Hätäkeskus sai tulipalosta tiedon kello 17 jälkeen. Salosen mukaan asukas oli ollut sisällä talossaan kuullessaan tulipalon ääniä. Myös paloilmaisin hälytti ja asukas pakeni talosta.

Talon isäntä oli palohetkellä yksin rakennuksessa. Tulipalosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Salonen arvioi, että palo lähti takkahuoneesta. Takkaa ei kuitenkaan ollut samana päivänä lämmitetty, ei myöskään vieressä sijaitsevaa saunaa. Salosen mukaan on mahdollista, että palon alkulähteenä on ollut jonkinlainen sähkövika.

Pelastuslaitos sammutti paloa runsaan kahden tunnin ajan. Asunto luovutettiin asukkaalle jälkivartioitavaksi kello 21 sunnuntai-iltana. FL

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic