Lounais-Häme

Risikko ei haasta istuvaa puheenjohtajaa

Eduskunnan varapuhemies

Paula Risikko

ei lähde tavoittelemaan kokoomuksen puheenjohtajuutta ensi kesän puoluekokouksessa. Risikko sanoo, ettei ole edes miettinyt asiaa, koska puolueen puheenjohtaja ei ole vaihtumassa.

– En todellakaan ole tällaista asiaa pohtinut, koska ei meillä ole puheenjohtaja vaihtumassa millään lailla. Ei, ei, ei tuollaista kannata edes miettiä.

Onko teitä kuitenkin kosiskeltu haastajaksi?

– No minä en ota siihen nyt kantaa, mutta eihän tokikaan tuollaista kannata miettiä. Erityisesti vaikeassa tilanteessa on tuettava puheenjohtajaa. Hänellä on minun täysi tukeni, Risikko vastaa.

Hän hävisi puheenjohtajakisan Alexander Stubbille kesäkuussa 2014 Lahden puoluekokouksessa.

Myös Stubb ilmoitti lauantaina selkeäsanaisesti halustaan jatkavaa puolueen puheenjohtajana. Poliittisissa piireissä on liikkunut huhuja hänen mahdollisista luopumisaikeistaan, joten Stubb halusi leikata niiltä siivet.

– En ole missään nimessä lähdössä mihinkään, tämä työ on vasta alkanut. Ymmärrän, että näitä huhuja on tietyiltä tahoilta ihan mukava levittää, mutta minä voin vakuuttaa, että en todellakaan ole lähdössä minnekään, Stubb sanoo.

Hän korostaa olevansa sitoutunut 2018-projektiin, mikä on puolueen satavuotisjuhliin ja vuoden 2019 eduskuntavaaleihin tähtäävä kokoomuksen uudistamisprojekti.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti