Lounais-Häme

Risto Autio aloittaa Hämeen taidetoimikunnan puheenjohtajana

Kaksi vuotta Hämeen taidetoimikunnan jäsenenä ollut hämeenlinnalainen näyttelijä Risto Autio siirtyy vuoden vaihteessa toimikunnan puheenjohtajan paikalle.

Taideneuvosto on nimennyt uudet jäsenet taidetoimikuntiin kaksivuotiskaudelle 2019–20.

Hämeen taidetoimikunnassa näyttelijä Risto Autio (Hämeenlinna) siirtyy puheenjohtajaksi ja kirjailija Tapani Bagge (Hämeenlinna), kuvataiteilija Tiina Salmi (Lahti) ja etnomusikologi Esa Vienamo (Parola) jatkavat toimikunnan jäseninä. Uusia jäseniä ovat kuvataiteilija Anni Henriksson (Lahti), kuvanveistäjä Satu Loukkola (Järvelä), suunnittelijaopettaja Johanna Rajala (Lahti) ja muusikko Timo Väänänen (Lahti).

Toimikunta päättää alueensa taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista vertaisarvioinnin pohjalta. Lisäksi se osallistuu asiantuntijaelimenä taiteen edistämiskeskuksen strategiatyöhön ja antaa asiantuntijalausuntoja.

Valtion ja alueelliset taidetoimikunnat jakavat apurahoja ja palkintoja vuositasolla 21,7 miljoonaa euroa.

Seitsemässä valtion taidetoimikunnassa aloittaa ensi vuoden alusta 74 asiantuntijajäsentä. Alueellisia taidetoimikuntia on kolmetoista, ja niissä on yhteensä 107 jäsentä.

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic