Lounais-Häme

Risto Räppääjän vauhti ei hyydy

Yksi lastennäytelmä kaudessa kuuluu Forssan Teatterin tunnusmerkkeihin. Nyt perinne saa jatkoa suositun ja tunnetun Risto Räppääjän seikkailuista.

Tämän viikon lauantaina ensi-iltaansa tulevan Risto Räppääjä ja Nuudelipää -kappaleen ohjaava Kirsi Lindholm summaa produktion huomioivan Forssan Teatterin lapsinäytösten tyyliin muutkin kohdetyhmät.

-Tämä on koko perheen komedia, jossa on paljon musiikkia. Siis musiikkikomedia, hän määrittelee.

Osaltaan näytelmän kaikki ikäluokat tavoittavasta annista pitää Kirsi Lindholmin mukaan huolen Sinikka ja Tiina Nopolan teksti, jota hän luonnehtii kerrassaan törkeän hyväksi.

Produktion omailmeisyyttä korostavan musiikin puolella vahvan panoksen kokonaisuuteen tuo Forssan Teatterin parista tutuksi tullut Riku Tuominen. Hän on muokannut näytelmää varten sekä muiden entuudestaan tutuiksi tekemiä lauluja että itse alusta lähtien luomiaan kappaleita.

Asiaan kuuluvan paikkansa saa itseoikeutetusti myös Iiro Rantalan säveltämä näytöksen tunnusmusiikki.

Oma-aloitteisuutta Risto Räppääjä ja Nuudelipää -forssalaisversiossa edustavat myös aidot lapsiroolit, kun Sanni Mattila ja Oliver Priimägi esiintyvät Killi- ja Kolli-kissoina.

Kauden lastennäytelmä on Kirsi Lindholmin debyyttiohjaus Forssan Teatterin pääsalissa. Hän toteaa oppineensa arvostamaan aiemmin PikkuSpotti-näyttämölle ohjaamiensa Kaaos- ja Sormet hunajapurkissa -produktioiden myötä kertyneitä kokemuksia.

-On kokonaan eri asia ohjata lavalla kahta tai kolmea näyttelijää kuin tällaista, jossa roolien luku kasvaa yhdeksään ja työryhmään kuuluu yhteensä kolmisenkymmentä henkilöä. Mutta ilman PikkuSpotista saamiani kokemuksia olisi monta tässä esityksessä huomioitavaa asiaa pitänyt opetella paljon vaikeammalla kaavalla.

Kirsi Lindholm korostaa ohjaustuntuman lisäksi mainioksi osoittautuneen työryhmän osuutta Risto Räppääjä ja Nuudelipään toteutuksessa. Yhden leimallisen piirteen muodostaa tuoreiden kasvojen esiinmarssi.

Toisen nimiosan Nelli Nuudelipään tulkitseva näyttämön ensikertalainen Taija Piikkilä kokee varsinkin hienovaraisten ilmeiden löytämisen vaatineen yllättävässä määrin paneutumista sen jälkeen, kun roolin iso kokonaisuus oli hahmottunut.

Alpo-kissana nähtävä Milla Malin avasi uransa Forssan Teatterissa viime kevätkauden PikkuSpotin puolella päättäneissä Kerjäläinen ja jänis -esityksissä. Hän toteaa tarttuneensa ison näyttämön rooliinsa empimättä, kun tilaisuutta tarjottiin.

Malin kokee teatterin innostavaksi asiaksi muutenkin kuin näyttämöllä esitysten keskipisteeksi nousemisen muodossa. Hän huomauttaa esitysten valmistumisen edellyttävän monenlaista taustavaikuttamista. Omakohtaisesti Malin on katsonut blogien kirjoittamisen Forssan Teatterin nettisivulle kutsuvaksi ja sopivaksi tehtäväkseen.

-Syventävää tietoa siitä, mitä täällä tapahtuu tarvitaan, ja blogeja voi kirjoittaa silloinkin, kun ei pysty eri syistä sitoutumaan näyttämörooleihin, hän viestii.

Risto Räppääjänä nähtävä Kalle Tulander on vakiinnuttanut tämänhetkiseen 23 ikävuoteen mennessä asemansa Forssan Teatterissa kuten koko seutukunnallakin yhtensä näyttämätaiteen luottohahmona.

-Kun kerran Kalle oli käytettävissä, niin totta kai tiesin, että hänestä tulee Risto, Kirsi Lindholm huomauttaa.

Palojen kivuttoman kohdalleen loksahtamisen varmistaa Tulanderin toteamus, että häntä ei tarvinnut Risto Räppääjäksi kahdesti houkutella.

-Aktiivinen rooli, jota on kiva näytellä, kuten lastennäytelmissä mukana olo yleensäkin, luonnehtii hän osuuttaan.

 

Risto Räppääjä ja Nuudelipää -näytelmän ensi-ilta Forssan Teatterissa 21.1. kello 18. Esitykset jatkuvat 16.4. asti.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti