Lounais-Häme

Ritaluoma ja Kiemunki hakevat valituslupaa – Sunny Car Centerin vahingonkorvaukset halutaan korkeimman oikeuden käsittelyyn

Korkein oikeus myöntää valitusluvan vain erityisistä syistä.
Sunny Car Centerin pyloni purettiin moottoritien varrelta vuonna 2016. Arkistokuva.

Markku Ritaluoma ja Iisakki Kiemunki hakevat korkeimmalta oikeudelta valituslupaa hovioikeuden päätökseen, jolla heidät velvoitettiin maksamaan korvauksia Sunny Car Centerin (SCC) konkurssipesälle.

Hovioikeuden päätöksestä, jota on käsitelty jo käräjäoikeudessa, ei saa valittaa korkeimpaan oikeuteen ellei tuomioistuin myönnä valituslupaa.

Kun hovioikeus päätti SCC:n pesälle maksettavista korvauksista 14. helmikuuta, valituslupaa oli haettava 14. huhtikuuta mennessä. Tiistaina päivällä hovioikeuteen oli saapunut Kiemungin valituslupahakemus. Ritaluoman asianajaja ilmoitti, että myös Ritaluoma hakee valituslupaa.

Kiistassa on kyse vahingonkorvauksista, joita konkurssipesä on vaatinut Ritaluomalta ja Kiemungilta SCC:n varojen hukkaamisesta ulkomaille. Käräjäoikeus ja hovioikeus tuomitsivat Ritaluoman maksamaan pesälle noin 6,2 miljoonaa euroa korvauksia.

Lue myös: Ritaluoman tuomio jäi hovissa ennalleen – Kiemungin korvausvastuu aleni: ”Kyllä sinne mielestäni virheitä jäi” (14.2.2020)

Hovi sovitteli lisää

Käräjäoikeus velvoitti Kiemungin osallistumaan yhteisvastuullisesti Ritaluoman vahingonkorvaukseen 350 000 eurolla. Käräjäoikeus sovitteli korvauksen alhaisemmaksi kuin sen mielestä oli aiheutettu vahinko. Hovioikeus sovitteli Kiemungin korvauksen edelleen 150 000 euroon.

Hovioikeus perusteli päätöksensä pääosin samalla tavalla kuin käräjäoikeus. Sen mielestä Ritaluoma oli toiminut ”ainakin törkeästä huolimattomuudesta”. Kiemunki oli hovioikeuden päätöksen mukaan aiheuttanut vahingon huolimattomuudesta.

Oikeudenkäynti on euromääräisesti suurin vahingonkorvausoikeudenkäynti Sunny Car Centerin konkurssista. Konkurssipesä hakee korvauksia myös Ritaluoman palkasta ja yhtiön maksuista, joilla on pesän mukaan maksettu Ritaluoman henkilökohtaisia menoja.

Korkein oikeus myöntää valitusluvan vain, jos siihen on ennakkotapausperuste, purkuperuste tai jokin muu painava syy. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic