Lounais-Häme

Rockabellat uudistavat kauneusihanteita

RockMama RockaBellas -ryhmä alkoi muotoutua viime kesänä, kun Kati Kaartista pyydettiin järjestämään pin-up-kilpailu harrasteajoneuvonäyttely HeMa Show:n yhteydessä Loimaalla.

– Sain lopulta kasaan seitsemän finalistia ja porukka alkoi hitsautua kiinni välittömästi. Tiesin heti, että näitä tyttöjä jäisi ikävä, Kati Kaartinen muistelee.

Kisan jälkeen naiset jatkoivat yhteydenpitoa ja Kaartinen päätyi järjestämään toisen pin-up-kilpailun Forssassa, josta ryhmään löytyi lisää naisia.

Rockabellat ovat toistaiseksi järjestäneet omia kuvauksia, työskennelleet muutamassa tapahtumassa ja julkaisseet kalenterin. Kaikkein tärkeintä naisille on kuitenkin eräänlainen sielunsisaruus.

– Olemme enemmänkin rockabelloja kuin pin-upeja. Tässä hommassa on sellaista sisterhood-meininkiä, jossa naiset pitävät yhtä ja huolta toisistaan. Teemme porukalla myös esimerkiksi Forssan valloitusreissuja eli baarikierroksia, joiden perimmäinen tavoite on välittää sanomaa monimuotoisesta kauneudesta, Kati Kaartinen kiteyttää.

Ryhmään kuuluu tällä hetkellä kahdeksan, iältään 20–38-vuotiasta ja XS-XXL-kokoista naista.

– Meitä ottaa päähän vääristynyt kauneusihanne, jota yritämme parhaamme mukaan murtaa. Kauneus ei missään nimessä ole minkään tietynlaisen standardin mukaista vaan hyvinkin moninaista. Meillä on pokkaa sanoa kenelle tahansa: sinä olet kaunis – ja se tulee suoraan sydämestä, Kaartinen toteaa.

RockMama RockaBellas -ryhmän jäseneksi pääsee toistaiseksi vain kutsuttuna.

–  Ainakaan vielä emme järjestä erityisiä casting-tilaisuuksia, mutta ensi kesänä on taas luvassa pin-up-kisat Forssassa ja Loimaalla, joihin kuka tahansa voi ilmoittautua mukaan. Minulle on tärkeää, että porukka pysyy tiiviinä ja läheisenä, sillä haluan olla likkojen tukena myös siviilissä. Minulle voi soittaa vaikka keskellä yötä, jos siltä tuntuu, porukan ”mamaksi” tituleerattu Kaartinen kertoo.

Yhtä suurta perhettä

Rockabellat kuvailevat ryhmää toiseksi perheeksi.

– Vaikka ryhmä ei ole ollut pitkään toiminnassa, on siitä tullut tärkeä osa omaa elämää ja jokaisesta ryhmän jäsenestä on tullut rakas. Olen tämän ryhmän ansiosta itsevarmempi ja löytänyt itsestäni aivan uusia puolia. Olen tehnyt asioita, joita en olisi vuosi sitten edes haaveillut tekeväni, forssalainen Reetta Latovehmas kuvailee.

Forssalainen Satu Hyöky lähti mukaan Loimaalla järjestettyyn pin-up-kilpailuun ystävänsä innostamana.

– Kynnys oli kieltämättä iso, mutta voitin itseni ja huomasin jopa nauttivani esilläolosta. Tämän ansiosta olen alkanut arvostamaan itseäni ja muotojani paljon enemmän. Tein tänä vuonna sellaisen uudenvuodenlupauksen, etten aio muuttaa kehostani mitään. Olen kaunis ja hyvä juurikin tällaisena, Satu Hyöky sanoo.

Satu osallistui myös Forssassa viime elokuussa järjestettyyn pin-up-kilpailuun, jonka hän voitti.

– Olihan se upea tunne. Sellainen euforinen olo, jota voisi verrata hieman lasten syntymiin, neljän lapsen äiti naurahtaa.

Loimaalainen Susanna Viljas päätyi mukaan pin-up-kisoihin pitkäaikaisen ystävänsä Kati Kaartisen yllyttämänä.

– Tähän tyyliin olen hurahtanut jo pidemmän aikaa sitten, ja harrastan mieheni kanssa myös jenkkiautoja. Pyrin pukeutumaan käytännössä ainoastaan mekkoihin ja hameisiin. Kotona on kahden metrin tanko täynnä mekkoja, mutten silti koskaan osaa päättää, mikä pukisin päälleni, Susanna naurahtaa.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic