Lounais-Häme Forssa

Rokki-Kokki villitsi nuorimmat kuulijat, Benjamin yläkouluikäiset Lasten Forssa -konsertissa

Testamenttivaroin toteutettu Lasten Forssa -konsertti huipentui Benjaminin esiintymiseen.
Rokki-Kokki oli nuorempien kuulijoiden suosiossa Feeniksin juhlakonsertissa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Rokki-Kokki oli nuorempien kuulijoiden suosiossa Feeniksin juhlakonsertissa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Itsenäisyyspäivän juhlat olivat ja menivät, mutta monelle lapselle viikonlopun huipennus taisi olla Feeniksissä järjestetty Lasten Forssa -juhlakonsertti, johon esiintyjiä oli saatu buukattua kaikille varhaiskasvatuksesta yläkoululaisiin.

Päivä aloitettiin pienempien konsertilla Rokki-Kokin johdolla. Vuonna 1991 perustettu lastenorkesteri jaksaa edelleen villitä perheiden nuorimpia. Omat biisit saivat jo lasten menojalan vipattamaan, mutta Fröbelin Palikoilta lainattu Jumppalaulu laittoi monen aikuisenkin tanssahtelemaan.

Forssalaiset Otto Mali ja Tuija Merivirta tulivat Rokki-Kokin konserttiin lastensa Elmon, 6, ja Nuutin 3, kanssa. Vanhin lapsi Peppi, 8, tuli myöhemmin kavereidensa kanssa kuuntelemaan Youngheartedia. Iltapäivän huipensi yläkoululaisille tarkoitettu konsertti, jossa esiintyi Benjamin.

Otto Mali kertoo, että heidän perhe käy aikataulujen salliessa kaikissa mahdollisissa lapsille suunnatuissa tapahtumissa.

– Onneksi niitä tapahtumia Forssassa riittää, Mali kiittelee.

– Kyllä niissä tapahtumissa aikuisillakin on kivaa, kun lapsilla riittää tekemistä, Merivirta naurahti.

Yksi mieleenpainuvista tapahtumista on ollut Hevisauruksen konsertti Forssan torilla.

– Nykyään on niin helppo tutustua esiintyjiin katsomalla videoita You Tubesta tai lainaamalla kirjastosta levy. Hevisaurustakin hypetimme etukäteen, mutta Rokki-Kokin kanssa meinasi tulla vähän kiire. Eiköhän se fanitus tässä konsertin edetessä kasva, Mali arveli.

Perhe kehui myös Forssan ratkaisua tarjota pienempien konserttiin sisäänpääsy lapsen kanssa kahdelle aikuiselle. Kahteen muuhun konserttiin perheille jaettiin yksi lippu.

Rokki-Kokin konsertissa paikalla oli arviolta lähemmäs tuhat kuulijaa, Youngheartedin ja Benjaminin keikatkin tavoittivat useamman sata henkilöä.

Tapahtuman järjesti Forssan sivistys- ja tulevaisuustoimi. Esiintyjät konserttiin järjesti Forssan Kulttuuri-Axel ry. Tapahtuman järjestämisen mahdollistivat yksityishenkilön lahjoittamat testamenttivarat, jotka oli suunnattu lasten kulttuurin edistämiseen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic