Lounais-Häme

Rolig haki vauhtia ja voiton Tammelasta

Hiihto

Tammela

Jessika Rolig ja Marko Takomo pitivät parasta kyytiä lauantaina käydyissä Kaikulan hiihdoissa.

Kaksikko oli omaa luokkaansa Tammelan tykkiladuille Forssasta siirretyssä vapaan tyylin kisassa. Hämeenlinnan Hiihtoseuraa edustava Rolig jätti naisten vitosella toiseksi tullutta seurakaveriaan Meri Hanskaa lähes minuutin. Kolmas oli Pargas IF:n Åsa Lindberg.

Raisiolaista Skiteam 105:tä edustava Takomo oli ylivoimainen M35-sarjassa. Hän oli kympillä myös reilun minuutin miesten sarjan vauhdikkainta, Vihdin Viestin Kalle Rytköstä nopeampi.

Jessika ”Marjutin tytär” Rolig oli tyytyväinen päivän kisaansa, vaikka paikat olivat vielä hieman jumissa taannoisen Italiassa käydyn IBU-cupin kisan jäljiltä.

– Ihan ok meni, vaikka jalat tuntuivat vähän raskailta. Rata oli yllättävän nopea, siinä sai mennä lujaa heti alusta asti, kun matkalla ei ollut oikeastaan yhtään ylämäkeä, Rolig jutteli.

Parikymppisen Roligin päälaji on ampumahiihto. Kauden päätavoite onkin lajin ensi kuussa käytävät nuorten MM-kisat.

– Tämä oli kauden toinen maastopuolen kisani. Pääpaino on ampumahiihdossa, mutta näistä on hyvä hakea vauhtia hiihtoon, kun ei ole neljän kilon painoista asetta selässä, Rolig kertoi.

Kovinta vauhtia Forssan Salaman järjestämissä kisoissa esitti M35-sarjan Marko Takomo. Takomo käytti vajaan kympin lenkkiin aikaa 19.25.

Meno näytti hurjalta vierestä seurattuna, mutta Takomo oli itse eri mieltä. Vauhti on kuulemma hiipunut niistä ajoista, kun mies hiihti SM-laduilla kympin sakkiin.

– No jaa, tämä on tällaista vanhojen miesten heiluttelua, Takomo veisteli ja kehui samalla Tammelan tykkilatujen kuntoa.

Paikallisetkin hiihtäjät pitivät eilen hyvää vauhtia. Voittoon asti heistä ylsivät Tammelan Ryskeen Jonne Salminen 8-vuotiaissa, Ryskeen Inka Kuusela 10-vuotiaissa tytöissä, Tampereen Yrityksen ypäjäläinen Tytti Pelkonen N45-sarjassa ja Ryskeen Paavo Vesterinen M65-sarjassa.

– Olosuhteet olivat hyvät, vaikka luntakin vähän sateli. Hiihtäjiä olisi voinut olla enemmän mukana, mutta tänään oli paljon kilpailuja muuallakin, totesi kilpailun johtaja Ilkka Bister Salamasta.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti