Lounais-Häme Forssa

Rompetorin juhlavuosi keräsi väkeä – "Enemmän myyjiä kuin koskaan aiemmin"

Rompetorin 20-vuotisjuhlatori houkutteli lauantaina Pilvenmäelle enemmän myyjiä kuin koskaan aiemmin.
Tapani Vettenrannan (vas.) myyntipöydällä olleet romppeet kiinnostivat Juhani Ridanpäätä. Kuva: Tapio Tuomela
Tapani Vettenrannan (vas.) myyntipöydällä olleet romppeet kiinnostivat Juhani Ridanpäätä. Kuva: Tapio Tuomela

Pilvenmäellä kävi lauantaiaamuna kuhina. Parkkipaikka alkoi täyttyä autoista, ja torin porteista virtasi sisään tasaisesti ihmisiä.

Lions Club Forssa ry:n järjestämä Rompetori alkoi aamuyhdeksältä, mutta myyjiä oli jonoksi asti portilla odottamassa sisäänpääsyä jo puoli kuuden aikaan, kertoo rompetorivastaava Timo Tuominen.

Tuominen on ollut järjestämässä Rompetoria melkein koko sen olemassaoloajan.

– Koskaan aiemmin rompetorilla ei ole ollut näin paljon myyjiä. Lisäsimme alueelle myyntipaikkoja, jotta kaikki mahtuivat.

Myyjien lisäksi myös asiakkaita on Tuomisen mukaan ollut liikkeellä kiitettävästi. Lippuja myytiin lauantaina paljon jo ennen ovien avaamista.

Lauantain poutapilvinen sää oli tilaisuuteen mainio, ja Tuominen uskoo juhlavuoden saaneen ihmisiä liikkeelle.

– Torille tuli parikymmentä ihan uuttakin myyjää, ja myös pidemmän matkan takaa. Kysyin heiltä uteliaisuudesta, että mistä syystä he tulivat tänne. He sanoivat kavereidensa kertoneen, että rompetoreilla kauppa käy hyvin.

Myyntipöydällä on mopojen ja autojen osia, vanhoja kelloja, työkalupakki ja hyväkuntoinen rukki.

– Vähän kaikenlaista on myynnissä, sanoo sastamalalainen Tapani Vettenranta, joka kiertää vaimonsa Tarjan kanssa rompetoreilla myymässä joka viikonloppu.

Forssan rompetorilla Vettenrannat olivat viidettä kertaa.

– Koko kesä menee rompetoreilla kiertäessä. Siinä näkee hyvin Suomea ja tapaa paljon erilaisia ihmisiä, Tapani Vettenranta sanoo.

Rompetoreilla parhaiten kaupaksi käyvät mopojen osat, Vettenrannat kertovat. Niitä tullaan usein varta vasten etsimään. Silloin tarve ja tavara saattavat kohdata.

Jotain rompetorikansa on Tapani Vettenrannan mukaan omaksunut myös televisiosta tutulta Huutokauppakeisarilta.

– Ihmiset ovat kovia tinkaamaan. Se kuuluu asiaan.

Juhlavuoden kunniaksi Pilvenmäen raviradalla oli rompetorin yhteydessä näytillä museoajoneuvoja. Lisäksi joka kolmaskymmenes asiakas päätettiin päästää ilmaiseksi sisään.

– Rahallisesti ilmaislippujen jakamisen vaikutus on olematon, mutta on ollut hauska seurata, miten ihmiset jännäävät, osuuko ilmainen sisäänpääsy heidän kohdalleen, Timo Tuominen kertoo.

Rompetorin tuotot menevät paikalliseen hyväntekeväisyyteen. Mitään ennalta osoitettua kohdetta tuotoille ei ole.

– Tuotot menevät esimerkiksi nuorille tai vanhuksille suunnattujen tapahtumien hyväksi, ja nimenomaan omalle paikkakunnalle, Tuominen täsmentää. FL

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic