Lounais-Häme

Ronaldon maali toi avausvoiton Portugalille

Moskova/Rostov/Kazan/Helsinki
20.06.2018, 17:58

Urheilu-uutiset

Portugalin tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldon merkitys maajoukkueelleen oli jo aiemmin selvä asia, mutta Venäjällä järjestettävissä jalkapallon MM-kilpailuissa Ronaldo on ollut Portugalille kaikki kaikessa maalinteossa.
Portugali kukisti keskiviikon iltapäiväottelussa Marokon 1-0. Ronaldo teki ottelun ainoan maalin ja on tehnyt Venäjällä neljä MM-maalia. Hän on ainoa Portugalin pelaaja, joka on pystynyt tekemään maaleja meneillään olevissa MM-kilpailuissa.
– Olen iloinen siitä, että tein maalin. Tärkein asia on kuitenkin se, että voitimme pelin. Meidän täytyy edetä ottelu kerrallaan omassa suunnitelmassamme, Ronaldo sanoi Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan verkkosivuilla.
Avausottelussa Portugali tasasi pisteet Espanjan kanssa maalein 3-3. Ronaldo teki viime perjantain ottelussa kolme maalia, eikä aikaillut lohkovaiheen toisessakaan ottelussa. Tähtihyökkääjä rokotti Marokkoa jo neljännellä minuutilla, kun hän pukkasi Bernardo Silvan tarjoileman kulmapotkun Marokon maaliin Monir El Kajounin selän taakse.

Ronaldo ohitti Puskasin

Ronaldo jakoi ennen keskiviikon ottelua maalipörssin kärkipaikan Venäjän Denis Tserysevin kanssa, mutta nousi nyt yksin takaisin piikkipaikalle.
Ronaldo on tehnyt Portugalille kaikkiaan 85 maaottelumaalia ja nousi keskiviikkona historian kovimmaksi eurooppalaiseksi maaottelumaalintekijäksi ohi Unkarin legendan Ferenc Puskasin.
Maalinsa lisäksi Ronaldo pääsi kaksi kertaa yrittämään myös hyvästä paikasta vapaapotkulla. Ensimmäisen jakson lopulla hän laukoi vapaapotkun alle 20 metrin päässä maalista. Matala laukaus jäi Marokon pelaajamuuriin. Toisella jaksolla Ronaldo kokeili jälleen rangaistusalueen rajan läheltä, mutta tämäkin vapaapotku pysähtyi muuriin.
Lisäksi Ronaldo kunnostautui tilanteidenjärjestelijänä, mutta joukkuetoverit eivät pystyneet viimeistelemään ykköstähtensä syötöistä.

”Kuin Casablancassa”

Toisella jaksolla Marokko loi muutaman tilanteen, mutta Portugalin maalivahti Rui Patricio ei ollut yllätettävissä. Vaarallisin oli Younes Belhandan laukaus, mutta Patricio pysäytti senkin. Marokko hallitsi peliä ajoittain, mutta Portugalin puolustus pakotti Marokon laukomaan kaukaa tai hakemaan ratkaisua keskityspalloilla.
– Moskovan stadionilla tuntui siltä kuin olisimme pelanneet Casablancassa. Se auttoi meitä, Marokon päävalmentaja Herve Renard kiitteli kannattajien antamaa tukea.
Vastustajan maalivahdin yllättäminen on ollut Marokolle ylitsepääsemätön haaste, kun joukkue ei ole tehnyt Venäjällä vielä maaliakaan. Tappio toisestakin ottelusta tarkoittaa Marokolle kotimatkaa jo lohkovaiheen jälkeen.
– Pääsimme 20 vuoden tauon jälkeen MM-kilpailuihin ja näytimme sen, että osaamme pelata jalkapalloa, Renard ruoti joukkueensa tyylikästä, mutta tehotonta suoritusta.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic