Lounais-Häme

Roni Wahlin oikea rooli löytyi Tahkossa

Forssassa syntynyt Jokioisten Koetuksen kasvatti Roni Wahl, 22, on löytänyt oikean roolin ja seuran läpimurrolleen Superpesiksessä.

Ensimmäistä kautta Tahkossa pelaava Wahl on tilkinnyt ulkopelissä kolmospuolta ja on ollut sisäpelin päävaihtaja numerolla 3.

– Olemme saaneet joka pelistä pisteitä. Vieraspeleissä on ollut sisäpelin kanssa vähän takkuista, sillä niissä on jäänyt pari pinnaa ottamatta. Viime kauteen verrattuna Tahko on avannut hyvin, sanoo Wahl.

Wahl ehti yrittää hakea paikkaa pääsarjaan jo ennen Tahkoa esimerkiksi Sotkamosta, Koskenkorvalta ja Kouvolasta. Hän kävi Sotkamossa urheilulukion.

– Kouvolassa olin kakkoskärjessä, useimmiten numerolla 8. En päässyt oikein lyömään. Tahkossa olen saanut yllättävän hyvän roolin. Kun on tullut onnistumisia, olen saanut pitää roolini.

– Koskenkorvan kaudella olin armeijassa. Lisäksi polven kipeys vaikeutti pelipaikan saamista.

Wahl pelasi viime kauden Pöytyän joukkueessa Ykköspesistä.

– Menin sinne hakemaan vastuuta. Se oli kasvatusvuosi. Olin aiemmissa pääsarjayrityksissä liian nuori. En ollut henkisesti valmis.

– Pöytyän vuosi oli hyvä, kun sain siellä vähän happea. Olen vähitellen kasvanut mieheksi. Käytös ja muukin on miehekkäämpää. Pystyn pelaamaan tärkeässä roolissa, kun pääkoppa on kunnossa, Wahl sanoo.

Wahl on antanut itsestään monipuolisen kuvan sisäpelissä.

– En lyö hirveän lujaa, mutta olen taitava mailassa. Osaan kaikki näpit, varret ja osun keskipalloon, jolloin tulee hyviä osumia. Pystyn juoksemaan ihan ok-tasolla, pystyn myös kotiuttamaan ja pärjään ulkopelissä, Wahl tuumaa.

Wahlin erikoisase on vasurina nimenomaan kakkosrajanäpy, joka on oiva ratkaisu kakkostilanteessa.

– Ainakin tällä hetkellä on mukava pelata ykköskärjessä. Siinä pitää pelata hyvin, sillä muuten tippuu alaspäin. Se on itselle hyvä motivaatio, että on pelattava hyvin, Wahl sanoo.

Wahl on tuonut kuudessa pelaamassaan matsissa kahdeksan juoksua ja lyönyt 29 kärkilyöntiä.

Wahl on merkitty pöytäkirjaan kolmosvahdiksi, mutta Tahko vaihtelee muiden pesäpallojoukkueiden tapaan linjapelaajien paikkoja.

– Nykyään pesäpallossa jokainen tilanne pelataan eri kuviolla. Olen tyytyväinen, kun pääsen pelaamaan.

– Toivottavasti kehityn ihan eliittiin Superpesiksessä. Olen ajatellut pelata ainakin pari vuotta Hyvinkäällä, Wahl sanoo.

Roni on toisen polven pelaaja, sillä hänen Koetuksestakin tuttu isänsä Rami Vartama pelasi Loimaalla kolme kautta pääsarjaa 1990-luvulla.

Rami, Roni ja seitsemänvuotias pesiskoululainen Vilja-Maria vaihtoivat vuosi sitten nimensä Vartamasta Wahliksi. Ronin Koetuksessa pelaava pikkuveli Patrik on kuitenkin yhä Vartama.

– Suvussa on Vartamia ja Wahleja. Wahl on tyylikkäämpi nimi. Patrikin mielestä Vartamalla on enemmän nimeä pesäpallopiireissä, Roni sanoo.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic