Lounais-Häme Tammela

Eerikkilässä kuvataan futisaiheista tv-sarjaa - Kentän laidalla lasten ja aikuisten roolit voivat vaihtua

Eerikkilässä kuvataan tällä viikolla jalkapalloaiheista TV-draamaa.
Homma hoidossa. Ohjaaja Lauri Nurkse ja näyttelijä-tuottaja Mats Långbacka hyväntuulisina kuvaustauolla Eerikkilän jalkapallohallissa. Kuva: Kai Sandberg
Homma hoidossa. Ohjaaja Lauri Nurkse ja näyttelijä-tuottaja Mats Långbacka hyväntuulisina kuvaustauolla Eerikkilän jalkapallohallissa. Kuva: Kai Sandberg

Eerikkilässä kuvataan kuluvalla viikolla Kentän laidalla -työnimellä kulkevaa jalkapalloaiheista draamasarjaa. Ylellä nähtävä sarja kertoo fiktiivisen turkulaisen Aura Unitedin 12-vuotiaiden kilpajoukkueesta, ja etenkin joukkueen pelaajien vanhemmista.

Kentän laidalta löytyy varmasti tuttuja teemoja kaikille lapsiensa pelejä eturiviltä seuranneille vanhemmille. Vanhemmat suhtautuvat usein lastensa harrastukseen intohimoisen tunteellisesti, kun taas lapset ottavat rauhallisesti ja haluavat vain pelata.

– Yhtenä johtoajatuksena sarjassa on roolien vaihtuminen. Kentän laidalla peliä seuraavat vanhemmat alkavat käyttäytyä kuin lapset, kun taas pelaavat lapset suhtautuvat asioihin hyvinkin aikuismaisesti, kertoo kahdeksanosaisen sarjan ohjaaja Lauri Nurkse.

Omakohtaisia kokemuksia

Kentän laidalla on ideoinut näyttelijä Mats Långbacka, jonka 17-vuotias poika pelasi pitkään jalkapalloa juniorisarjojen huipputasolla. Långbacka pääsi seuraamaan aitiopaikalta kuinka kuumina tunteet katsomossa käyvät.

– Kahdeksan vuotta olen ajatellut, että tällainen sarja pitää tehdä. Jalkapallo on laji, joka kokoaa yhteen sellaisia ihmisiä, jotka eivät varmasti olisi missään tekemisissä toistensa kanssa, ellei heidän jälkikasvunsa pelaisi jalkapalloa, sarjan tuottava Långbacka sanoo.

Långbacka houkutteli käsikirjoittajaksi mukaan Annina Holmbergin. Myös hänen poikansa on myös pelannut pitkään futista. Syntyi kuvitteellinen Aura United, jonka 12-vuotiaiden edustusjoukkueen taivalta seurataan yhden pelikauden ajan.

– Silloin kun minä olin lapsi, kinasteltiin poikien kesken tyyliin ”minun isäni on vahvempi kuin sinun isäsi”. Nykyään vanhemmat väittävät, että minun poikani on parempi kuin sinun poikasi.

Sarja on draama, mutta siinä on myös komediallisia aineksia.

– Tämä on perhedraamaa. Liikaa ei juonesta sovi paljastaa, mutta näemme, oppiiko eripurainen taustajoukko puhaltamaan yhteen hiileen.

Kehuja Eerikkilälle

Sarjaa kuvataan Eerikkilässä tämän viikon. Tekijät kiittävät Eerikkilää hyvin sujuvasta yhteistyöstä.

– Me saimme täällä ihan superlämpimän vastaanoton, vaikka kysymme jatkuvasti merkillisiä kysymyksiä, kuten saako kaikki jalkapallohallin kellot siirrettyä määrättyyn aikaan tai voisiko ilmastointia muuttaa? Kaikki ne ovat onnistuneet, kehuu ohjaaja Nurkse.

Kehuja jakaa myös Långbacka, jolle Eerikkilä tuli jo aiemmin tutuksi poikiensa harrastauksen kautta.

– Kaikki on sujunut mainiosti, en voi sanoa moitteen sanaa. Ei ole ihan helppoa saada isoa jalkapallohallia kuvauskäyttöön kokonaiseksi vuorokaudeksi, mutta niin vain senkin saimme, Långbacka toteaa.

Kovia nimiä

Kentällä laidalla -sarjassa nähdään pääasiassa Turun suunnalta tulevien nuorten pelaajien lisäksi useita maan eturivin näyttelijöitä, kuten Tapio Liinoja, Jaana Saarinen, Laura Malmivaara, Mikko Kouki ja Mats Långbacka.

Sarjan kuvaukset aloitettiin lokakuussa ja ne jatkuvat kesäkuulle saakka. Sarja esitetään Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa ensi vuodenvaihteessa. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

29.3.2020

Uusimmat