Lounais-Häme

Rotarit kutsuvat turvapaikanhakijat elokuviin

Forssan Rotaryklubi ja Sepänhaan Rotaryklubi kutsuvat turvanpaikanhakijoita elokuviin. Keskiviikkona 2.3. esitetään Elävienkuvien teatterissa turvapaikanhakijoille Metsän tarina -elokuva, johon järjestetään myös simultaanitulkkaus. Elokuvanäytökseen mahtuu 70 henkeä.

Forssalaiset rotarit osallistuvat elokuvatempauksella Kulttuuriyhdistys Kuvion ja Hamkin organisoimaan Monikulttuurinen kohtaaminen -projektiin, jossa tavoitteena on edistää vuoropuhelua turvapaikanhakijoiden ja paikallisten asukkaiden välillä. Tavoitteena on myös saada aikaan kulttuurien vaihtoa ja yhdistää paikallisia toimijoita.

Metsän tarina on koko perheen elokuva ainutlaatuisesta suomalaisesta metsästä, sen värikkäästä ja monimuotoisesta elämästä.

Forssassa rotareilla on käynnissä tällä hetkellä useita paikallisia palveluprojekteja. Sepänhaan Rotaryklubin Goodfather-hankkeessa etsitään keinoja työllistää työttömiä nuoria rotarien avulla ja tuella. Forssan Rotaryklubi on omalla hankkeellaan rekrytoinut ja kouluttanut vapaaehtoisia ystäviä yksinäisten vanhusten tueksi. Forssalaisten rotaryklubien yhteistyöllä on pitkäaikaisen Kenia-hankkeen avulla viety kymmeniin kenialaisiin kouluihin tietokoneita ja tietoliikenneyhteydet. 

Suomessa paikallisia rotaryklubeja on 297 ja rotareita niissä on yhteensä noin 10 850. Forssassa rotareita on yhteensä noin 90.

Uusimmat

Fingerpori

comic