Lounais-Häme Forssa

Rouskulle jatkoa: Alusta entistä nopeampi, kovempi ja hankalampi vastustajalle

Risto-Matti Rousku myös ensi kauden Forssan Alun valmentajana.
Risto-Matti Rousku valmentaa Alkua naisten Korisliigassa myös ensi kaudella. Kuva: Tapio Tuomela
Risto-Matti Rousku valmentaa Alkua naisten Korisliigassa myös ensi kaudella. Kuva: Tapio Tuomela

Alun korin päähän mitalipeleistä luotsannut Risto-Matti Rousku jatkaa forssalaisjoukkueen päävalmentajana myös ensi kauden. Alku ja Rousku sopivat jatkosta tällä viikolla.

– Risto-Matti Rousku oli meille alusta asti ykkösvaihtoehto. Risto-Matti on tehnyt todella hyvää jälkeä Forssassa, joten hänestä oltiin kiinnostuneita muuallakin. Meillä Alussa ja Risto-Matillakin oli tunne, että työt ovat täällä hieman kesken, joten päätimme yrittää viedä homman maaliin, kertoo Alun manageri Jyrki Tulander.

Alun taustaorganisaatio ja pelaajat ovat olleet tyytyväisiä joukkuetta kaksi kautta valmentaneeseen Rouskuun. Joukkue on harjoittelut Rouskun johdolla hyvin ja pelaaminen on mennyt selvästi eteenpäin. Tiukka, mutta kehittävä valmennus kiinnostaa pelaajia.

Alku voitti kaudella 2017–18 naisten Korisliigassa 9 ottelua ja hävisi 18. Joukkue oli runkosarjassa seitsemäs.

Tällä kaudella Alku oli runkosarjassa kuudes ja voitti 27 runkosarjapelistä 12. Joukkue taipui tiukkojen vaiheiden jälkeen pudotuspelien puolivälierissä Kouvottarille otteluvoitoin 3–2. Alku jäi sananmukaisesti yhden korin päähän mitalipeleistä, sillä joukkue olisi napannut paikan välieristä, mikäli joukkueen vahvistuksista Emily Kinneston tai Mia Loyd olisi tiukan neljännen puolivälierän loppuhetkillä saanut heitettyä pallon pussiin.

Alulla ei ollut riveissään tällä kaudella yhtään nykyisen maajoukkueringin pelaajaa. Lisäksi joukkue pelasi kauden kahdella ulkomaalaispelaajalla, kun useimmilla muilla joukkueilla oli riveissään kolme vahvistusta.

– Uskon, että Rouskun jatkaminen on iloinen uutinen koko forssalaiselle urheiluväelle. Minulta ei ole koskaan aiemmin kyselty niin paljon kuin nyt, että kai valmentaja jatkaa ensi kauden? Risto-Matin jatkosta on udeltu joka päivä, Tulander sanoo.

Rousku on tyytyväinen siihen, että työt jatkuvat Forssassa ensi kauden. Hän on viihtynyt Alun peräsimessä.

– Olen ollut Forssassa pari vuotta, ja meillä on ollut hyvä tekemisen meininki. Olemme kehittyneet kausi kaudelta, ja ensi keväänä on tarkoitus mennä mitalipeleihin asti, Rousku sanoo.

Rousku sai yhteydenottoja muiltakin seuroilta. Alku tarjosi kuitenkin kokonaispaketin, johon hänen kannatti tarttua.

Tavoitteena on, että mahdollisimman moni Alun tämän kauden runkopelaajista jatkaa joukkueessa. Kukaan pelaajista ei ole ainakaan vielä ilmoittanut, että olisi suuntaamassa muualle.

Alussa pelaaville on luvassa on taas kovia treenejä ja vauhdikasta pelitapaa.

– Tarkoituksenamme on pelata kovaa tempopeliä, missä onnistuimme tällä kaudella jo ajoittain. Ensi kaudella on tarkoitus mennä vielä kovempaa ja olla vielä aggressiivisempi ja entistä hankalampi niille, joita vastaan pelaamme, Rousku toteaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic