Lounais-Häme Loimaa

Rovio Pet Foods avaa osakeannin – Loimaalainen lemmikkiruokatehdas aikoo suunnata vientimarkkinoille

Yritys on käynnistänyt myös hankkeen aurinkosähkön ja biokaasun hyödyntämiseksi.
Rovio Pet Foodsin tuotantolaitoksen kapasiteetti mahdollistaa 15 miljoonan kilon vuosittaisen tuotannon. Tuotekehitys, valmistus ja pakkaaminen tapahtuvat saman katon alla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Rovio Pet Foodsin tuotantolaitoksen kapasiteetti mahdollistaa 15 miljoonan kilon vuosittaisen tuotannon. Tuotekehitys, valmistus ja pakkaaminen tapahtuvat saman katon alla. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Loimaalla lemmikkieläinten ruokia valmistava Rovio Pet Foods käynnistää osakeannin.

Tarjolle tulevien B-osakkeiden merkintähinta on sata euroa, ja ne on suunnattu erityisesti piensijoittajille. Sijoituksille maksetaan osinkoa kuusi prosenttia neljästi vuodessa.

Osakkeita on jaossa rajoitettu määrä.

Rovio Pet Foods aloitti koiranruokien tuotannon Ysitien varrella sijaitsevassa uudessa tehtaassaan vuosi sitten lokakuussa. Sittemmin valikoimiin ovat tulleet myös kissanruoat.

Lemmikkien ruoat valmistetaan kotimaisista lähiraaka-aineista, kuten kananmunasta. Tuotekehityksestä vastaa eläinravitsemuksen asiantuntija.

– Pandemian aikana kotimaisuus trendinä on vahvistunut entisestään, ja suomalaiset ovat huomanneet, miten tärkeää on turvata elintarvikkeiden ja myös lemmikkien ruoan valmistus kotimaassa, toimitusjohtaja Tero Rovio sanoo tiedotteessa.

Yritys suunnittelee hankkivansa robotiikkaa, jolla tuotannon volyymia pystytään kasvattamaan. Tavoitteena on avata vientiä Pohjoismaihin, muualle Eurooppaan, Venäjälle, Etelä-Koreaan ja Kiinaan.

Käynnissä ovat myös hankkeet oman aurinkopuiston rakentamiseksi ja biokaasun hyödyntämiseksi.

Uusimmat

Fingerpori

comic