Rukan kymppi Johaugin ylivoimaa, Pärmäkoski kuudes - Johaug kertoi päättäneensä jo aikoja sitten, että voittaa maailmancupin paluukilpailunsa

Ruka
25.11.2018, 13:20

Urheilu-uutiset

Norjan Therese Johaug piti Rukalla hiihdetyssä maailmancupin kymmenen kilometrin kilpailussa samanlaista vauhtia, jota häneltä totuttiin näkemään jo ennen kilpailukieltoa. Johaug hiihti maailmancupin kilpailussa yli kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen ja otti perinteisen hiihtotavan kympin voiton 22,5 sekunnin erolla ennen Ruotsin Charlotte Kallaa.
– Tämä oli todella hyvä kilpailu. En voi uskoa, että olen taas täällä ja voitin kilpailun. Olen todella iloinen, Johaug kertoi televisiohaastattelussa.
Krista Pärmäkoski sijoittui parhaana suomalaisena kuudenneksi. Hän jäi Johaugista 55,5 sekuntia.
– Oli vaikea ja takkuinen kisa. Yksi jyrkkä pätkä piti mennä haarakäyntiä. Eilinen näkyi eikä ollut terävää menoa, Pärmäkoski tuumi Ylen haastattelussa.
– Ero kärkeen oli iso. Kärkikolmikko ei hiihtänyt eilen (sprinttiä). Johaug oli ylivoimainen. Tietyllä tapaa odotetunlaisesti, Pärmäkoski sanoi.

Johaug päätti voittaa

Johaugille kilpailu oli ensimmäinen maailmancupissa kevään 2016 jälkeen. Syksyllä 2016 hän antoi dopingnäytteen, joka sisälsi kiellettyä anabolista steroidia klostebolia. Norjalainen joutui 18 kuukauden kilpailukieltoon, jonka vuoksi hän ei päässyt kilpailemaan esimerkiksi Lahden MM-hiihdoissa 2017 eikä viime talven olympialaisissa Pyeongchangissa.
Kilpailukiellon päätyttyä kesällä Johaug antoi vahvoja näyttöjä kunnostaan rullahiihtokilpailuissa. Alkutalven lumilla vahvat näytöt jatkuivat, ja paluu maailmancupiin oli norjalaisen juhlaa.
– Päätin jo aikoja sitten, että voitan maailmancupin paluukilpailuni ja halusin voittaa tänään. Kiitoksia kaikille kannustuksesta reitin varrella, Johaug iloitsi.
Johaugin ja Kallan jälkeen kilpailun kolmas oli Ruotsin Ebba Andersson. Kuudenneksi hiihtäneen Pärmäkosken jälkeen seuraavat suomalaiset olivat Laura Mononen (25:s), Kerttu Niskanen (20:s) ja Riitta-Liisa Roponen (32:s).

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic