Lounais-Häme Ypäjä

Runsaasti hakijoita Ypäjän kunnanjohtajaksi – Haastattelut tai uusintakierros käyntiin pikapuoliin

Riikka Riihimäen seuraajan haastattelut tai uusintakierros käyntiin pikapuoliin.
Ypäjä on taas uuden kunnanjohtajan valinnan edessä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ypäjä on taas uuden kunnanjohtajan valinnan edessä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Ypäjä sai 12 hakemusta uudeksi kunnanjohtajaksi. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Saastamoisen (kok.) mukaan näistä 11 täyttää asetetut kelpoisuusvaatimukset.

Kunnanjohtajan virkaa hakivat opiskelija Aleksandr Kudriawcew Lahdesta (ei hakukelpoisuutta), DI, YTM Tatu Ujula Laitilasta, FM Anni Laitinen Otalammelta, DI Otto Härkönen Helsingistä, YM Juuso Alatalo Mynämäeltä, YTM Laura Lakso Helsingistä, KM, VTM Kati Rekola Turusta, KM, MBA Anina Luoma Forssasta, YTM Heli Kaskiluoto Humppilasta, VTM Harri Laukkanen Raisiosta, master of law, master of economics Aleksi Karppelin Ypäjältä ja ELT Hanna Tenhu Niinisalosta.

Viisi hakijaa toivoi, että heidän nimiään ei anneta julkisuuteen. Harkinnan jälkeen Ypäjän kunta antoi nimet lehdistön käyttöön: julkista virkaa hakevan nimi on aina julkinen.

Ypäjä on jälleen uuden kunnanjohtajan haun edessä, kun vt. kunnanjohtajana toiminut Riikka Riihimäki ilmoitti loppuvuodesta siirtyvänsä Forssan Yrityskehitys oy:n toimitusjohtajaksi.

Riihimäen lähdön taustalla on valinnasta hallinto-oikeuteen tehty valitus, jonka käsittely päättyi Riihimäen jätettyä virkansa. Myös Ypäjän edellisen kunnanjohtajan Sam Vuorisen valinnasta tehtiin valitus hallinto-oikeuteen, joka myös hyväksyi valituksen.

Saastamoisen mukaan hakijoiden määrä kertoo, että Ypäjän kunnanjohtajan virka on edelleen haluttu paikka.

– Viimeksi saimme ensimmäisellä hakukierroksella alle 10 hakemusta ja toisella yhteensä 12, kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Saastamoinen kertoo.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja ei osaa vielä sanoa, valitaanko tuleva kunnanjohtaja viime vuoden loppuun mennessä hakeneista, vai järjestetäänkö toinen hakukierros.

– Päätös siitä tehdään ensi viikolla. Kunnanjohtajan valinta pyritään joka tapauksessa tekemään mahdollisimman nopeasti. Jos uusi johtaja löytyy nyt hakeneista, haastattelut pyritään aloittamaan mahdollisimman pian. Jos järjestetään uusi hakukierros, se tulee olemaan lyhyt.

Toistaiseksi kunnanjohtajan sijaisena toimii talouspäällikkö Pirjo-Maarit Hellman.

Kunnanjohtajalta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa sekä kunnallis- tai julkishallinnon ja -talouden tuntemusta. Hänen odotetaan olevan tulevaisuuteen suuntaava aktiivinen verkostoituja ja innovatiivinen kehittäjä, joka omaa hyvät esimiestaidot sekä esimieskokemusta ja on yhteistyökykyinen sekä määrätietoinen.

Virka täytetään toistaiseksi ja siihen sovelletaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Hakijoiden lista on Saastamoisen mukaan hyvä ja monipuolinen. Joukossa on kunnanjohtajakokemusta omaavia hakijoita, kuntien toimialajohtajia, yritystaustaisia ja kunnallisten kehitysorganisaatioiden vetäjiä. Sukupuolijakauma hakijoiden keskuudessa menee melko tasan.

Saastamoinen sanoo, että valinnan kanssa pitää olla tarkkana muotoseikkojen osalta.

– Olemme perehtyneet ansiovertailuun, eikä sen tekemisessä ole mitään vakiomuotoa. Valitusmahdollisuus on aina ja kaikesta, etenkin kun hakijoiden joukossa on molempien sukupuolien edustajia, hän huomauttaa.

– Pyrimme eliminoimaan kaikki tekijät, jotka johtivat aiempiin valituksiin. Haetaan paras mahdollinen kunnanjohtaja sudenkuopat vältellen, Saastamoinen muotoilee. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020

Uusimmat