Lounais-Häme Tammela

Runsauden pulaa Tammelassa – Mikaelin tapahtuma avaa perjantaina ovet ja järjestää puuhaa

Suosittu syksyn tapahtuma avaa ovet ja houkuttelee osallistumaan. Tarjolla muun muassa Hakkapeliitta-dokumenttia, konsertteja ja ulkoilmaherkkuja.
Vuonna 2017 Tammelassa istutettiin tammi, jolla juhlistettiin Suomi 100 -juhlavuotta. Istuttamassa tuolloin oli Paavo Mäkelä Maunon ja Väinön kanssa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Vuonna 2017 Tammelassa istutettiin tammi, jolla juhlistettiin Suomi 100 -juhlavuotta. Istuttamassa tuolloin oli Paavo Mäkelä Maunon ja Väinön kanssa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Mikaelin tapahtumassa Tammelassa ei käy aika pitkäksi. Tänä syksynä on tarjolla kymmenittäin erilaisia tapahtumapisteitä kunnan keskustassa – sisällä ja ulkona.

– Tämä on tapahtuma, jossa on tekemistä ja näkemistä niin lapsille kuin isovanhemmillekin. Moni hakeekin lapsenlapset mukaan kauempaakin, tietää vapaa-aikasihteeri Päivi Paija.

Ohjelmasta voi poimia monta tärppiä: koulukeskuksen liikuntasalissa alkaa kello 18.30 konsertti lapsille, Duo SIni ja Simi esiintyy kolmesti valtuustosalissa, jossa esitetään myös Hakkapeliitta-dokumentti. Kulttuurikävely starttaa Hakkapeliittapatsaalta klo 17.30

Yhdestä kunnantalon kokoushuoneesta tulee lasten värilaboratorio ja ulkona paistetaan makkaraa, vohveleita ja lettuja.

– Jos kaikkeen ei ehdi, ohjelmasta kannattaa merkata omat tärpit. Niin moni tekeekin, Paija toteaa.

Ensimmäisen kerran tapahtuma järjestettiin 14 vuotta sitten, ja se on vakiinnuttanut suosionsa.

– Viitisen vuotta siihen meni. Kävijöitä on ollut mukavasti. Määrää on vaikea laskea, mutta Suomen juhlavuonna arvioin liikkeellä olleen noin 700 kävijää, Paija kertoo.

 

Tänä vuonna Tammelan sivistystoimi esittäytyy osana Mikaelin päivän tapahtumia. Tammelan sivistyspalvelut avaavat ovensa kaikkiin toimipaikkoihin Mikaelin päivänä, aukioloaikoina ennen illan ohjelmaa.

Päivän aikana on mahdollista tutustua toimintaan. Avoimet ovissa pienimmille on luvassa muun muassa taiteilua, metsäretkiä ja satuhierontaa.

– Myös kirjastopalvelut ovat näkyvästi esillä, sillä kirjat kiehtovat kaikenikäisiä ja tarjoavat mahdollisuuden niin tiedonhankintaan kuin mielikuvituksellekin, kertoo sivistystoimenjohtaja Mari Haapanen.

Kouluissa taas voi tapahtuman aikana perehtyä kierrätykseen, joustavaan opetukseen, eri oppimisympäristöihin ja perinteiseen luokkaopetukseen.

Nuorisopalvelut esittelevät iltapäivällä kerhotoimintaa Myllykylän ja Riihivalkaman kouluilla. Illalla pääsee tutustumaan Manttaalin nuorisotilaan ja liikkuvaan nuorisotila Walkers Wautoon.

Mikaelin tapahtumassa voi tutustua myös kuntosalitoimintaan, kun Kunto-Tammessa ohjaaja opastaa laitteiden käyttöön ja kuntosaliohjelmiin.

Pyhän Mikaelin veistos esittää arkkienkeliä taistelemassa lohikäärmettä vastaan.

 

Mikaelin päivän juuret ovat historiassa. Mikkelinpäivä oli ennen sadonkorjuun päätöspäivä. Se on myös syksyn suuri kirkollinen juhlapäivä, jolloin muistetaan arkkienkeli Mikaelia.

Mikael on Tammelan suojelupyhimys, jota esittävää veistosta voi käydä katsomassa Tammelan kirkossa. Siellä on tarjolla pyhimyksen teemapäivänä ohjelmaa ja iltahartaus.

Mikaelin tapahtuman iltaosuus koittaa klo 17–21. Tapahtuma järjestetään kunnan, seurakunnan ja järjestöjen yhteisvoimin.

 

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic