Lounais-Häme Somero

Ruokahävikkiä saatu kuriin, Somero jatkaa seurantaa tänä vuonna

Myös valmistusmääriä on tarkennettu.
Jokainen suomalainen heittää ruokaa roskiin keskimäärin 125 euron arvosta vuodessa. Kuvaaja: Susanna Lähdekorpi

Someron kaupunki jatkaa tänä vuonna jäteruoan seuraa ruokahävikin vähentämiseksi.

Someron kaupunki on pyrkinyt vähentämään jäteruoan määrää. Tavoite toteutui viime vuonna osittain.

Tähderuoan myynti on parantanut tilannetta kouluissa ja terveyskeskuksen ruokasalissa. Välillä myytävää ei edes ole.

Jäteruuan seurantaa tehtiin viime keväänä yhden viikon ajalta ja syksyllä yksittäisiä päiviä.

Viikoittaisia valmistusmääriä on saatu tarkennettua ohjelman avulla varsinkin koulu- ja päiväkotipuolella.

Seuraavaksi on puututtava lautasille jäävään ruokamäärään isoissa kouluissa sekä päiväkotien ja terveyskeskuksen jaettavien ja palautuvien ruokien määrien tarkempaan seurantaan. FL

Uusimmat