Lounais-Häme

Ruokakaupan myyjien palkkaaminen vaikeutunut Forssassa – rekrykoulutuksesta valmiita osaajia suoraan työsuhteeseen

K-Supermarket Forssa ja Faktia etsivät ruokakaupan ammattilaisia rekrykoulutuksen kautta. Täkyinä koulutus työtehtäviin, työpaikka ja jatkokoulutusmahdollisuus.
Kauppias Hanna Käppi esitteli myymälän toimintatapoja rekrykoulutuksesta kiinnostuneille työnhakijoille keskiviikkona K-Supermarket Forssan tiloissa.

Palvelualaa ei yleisesti mielletä herkästi työvoimapulasta kärsiväksi alaksi. K-Supermarket Forssan kauppiaan Hanna Käpin oman kokemuksen mukaan valmiiden ruokakaupan osaajien löytäminen vapailta markkinoilta alkaa kuitenkin olla Forssan seudulla vaikeaa.

– Uskon, että valmiit osaajat ovat jo työllistyneet alalle, Käppi sanoo.

Käppi myöntää, että hän on kauppiasparinsa Juho Kuisman kanssa itsekin osaltaan vaikuttanut ruokakaupan osaajien häviämiseen työttömyystilastoista. Kauppiaspari on kahden viime vuoden aikana ottanut vetovastuun kolmessa K-kauppaliikkeessä Forssan seudulla ja palkannut lisää työntekijöitä sitä mukaa.

Viimeksi Käppi ja Kuisma palkkasivat K-Market Jokioisiin useita kaupan myyjiä viime toukokuussa.

Käpin ja Kuisman vetovastuulla ovat K-Supermarketin lisäksi K-Market Jokioinen ja K-Market Murronkatu Forssassa.

Osaavan työvoiman saamiseksi ja varmistamiseksi Käpin ja Kuisman kauppaliikkeet ovat mukana Faktian kanssa toteutettavassa koulutuksessa. Ruokakaupan osaajaksi -rekrykoulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, jotka haluavat työskennellä ruokakaupan myyjinä ja soveltuvat alalle.

– Kaikki koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät yrityksen palvelukseen. Lisäksi heillä on mahdollisuus jatkaa opintojaan oppisopimuksella ja suorittaa esimerkiksi liiketalouden tai myynnin ammattitutkinto, sanoo työelämäpalveluista vastaava yrityspalvelupäällikkö Mika Palanen Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymästä.

Kuntayhtymä on Faktia oy:n omistaja.

Infotilaisuuteen saapunut forssalainen Hanna Saari on aiemminkin käynyt vastaavanlaisessa infotilaisuudessa. Saari on suorittanut liiketalouden perustutkinnon ja hän on aiemmin työskennellyt ruokakaupassa.

– Työ kaupassa kiinnostaa minua. On hienoa, että järjestetään tällainen mahdollisuus tutustua koulutukseen ja yritykseen etukäteen. Sain itse täältä ne vastaukset, joita lähdin hakemaankin, Saari iloitsi.

Kaikista hakijoista koulutukseen valitaan viisi alalle soveltuvaa hakijaa.

Todennäköisesti rekrykoulutuksesta kiinnostuneita olisi ollut enemmänkin, mutta tapahtuman markkinoinnissa tapahtuneen erehdyksen vuoksi tieto tilaisuudesta saattoi osalta jäädä huomaamatta.

Yrityspalvelupäällikkö Mika Palanen kertoo, että tietoa näytti toki menneen perille myös suoramarkkinoinnin keinoin.

Vielä ei ole kuitenkaan myöhäistä hakea koulutukseen, sillä hakuaikaa on ensi viikon tiistaille 30. lokakuuta saakka.

Ruokakaupan osaajaksi -rekrykoulutukseen hakeudutaan TE-toimiston verkkosivujen http://www.te-palvelut.fi-sivuston kautta haussa olevan työvoimakoulutuksen linkin kautta. FL

Fingerpori

comic

Uusimmat