Lounais-Häme

Ruokaskaba toi lisäpotkua nostajille

Forssalaisen Ari Nokelaisen oivallus toi mukavaa lisäsäpinää Vesihelmessä sunnuntaina käytyihin Forssan raw-tyylin voimailun mestaruuskisoihin.

Nokelainen lupasi tarjota lahjakortin paikalliseen thairuokapaikkaan kaikille niille nostajille, jotka voittavat hänet painonnoston työntöosiossa. Ja kaikille naisille, jotka yleensä osallistuivat kisoihin.

Forssalainen voimanostaja Henri Hakala oli tässä vaiheessa enää varmistamassa nostoja ja laittamassa painoja tankoon, mutta päätti tarttua haasteeseen, vaikka ei ole pitkään aikaan painonnostoa kokeillutkaan.

Nokelainen latasi ensimmäiseen työntöönsä rautaa tasan sata kiloa. Painot nousivat helposti suorille käsille. Hakala otti omalla vuorollaan 102,5 kiloa hieman kankeasti rinnalle, mutta työnsi siitä tangon suorille käsille yhtä helposti kuin olisi nostanut kirjan hyllyyn.

Nokelainen paransi tuloksensa toisella yrityksellä 107,5 kiloon. Hakala pisti paremmaksi pukkaamalla toisellaan 110 kiloa.

Thaiannoksen kohtalo jäi viimeisen yrityksen varaan. Nokelainen lastautti tankoon 112,5 kiloa. Mies oli jo piukoilla, mutta niin vaan työnsi taas kilot suorille käsille.

Hakala päätti yrittää 115:tä kiloa. Painot nousivat kankeasti rinnalle, mutta siitä Hakala työnsi ne kevyesti ylös. Ja kaupan päälle vielä uudemmankin kerran.

Hakala, joka muisteli tehneensä viimeksi rinnalle vetoja ja työntöjä junnuvuosien yleisurheiluaikoina joskus 16 vuotta sitten, halusi ylimääräisellä neljännellä yrityksellä kokeilla nostaa 130 kiloa. Tyyli oli karmea ja painot olivat rinnalla vasta kolmannella vetäisyllä, mutta niin vaan väkivahva voimailija punnersi nuokin kilot suorille käsille.

Nokelainen myönsi auliisti tappionsa.

-Minulla on hieman Henkkaa parempi tekniikka, mutta niin paljon vähemmän voimaa, että hän oli parempi, Nokelainen tunnusti.

Nokelainen antoi tyytyväisenä ruokalahjakortit Hakalalle ja voimailukisoihin osallistuneille naisille.

-Halusin kisaan vähän lisäskabaa. Vellamon Tomi on hyvä ystäväni ja hän lähti mielellään vähän sponsoroimaan, Nokelainen kertoi.

Vaikka Nokelaisen nostotekniikka oli Hakalaa sulavampi, hänkään ei ole varsinainen painonnostaja.

-Olen tainnut kaksi kertaa kokeilla painonnostoa vuosi sitten käytyjen edellisen kisojen jälkeen.

Työnnön nimiinsä vienyt Hakala totesi olevansa nälkäinen ja thaiannoksen varmasti maistuvan.

-Tykkään tulisesta ruuasta ja myös riisistä. Taidan käydä syömässä jo tänään, mies myhäili Nokelaisen suuntaan.

Helpolla ei voitto irronnut. Mies oli lauantaina kisaamassa Raumalla ja nosti sunnuntaina Vesihelmessä ennen painonnostoa voimanoston penkkikisan ja maastavedon. Penkistä meni raakana 225 kiloa ja mavesta nousi tasaluku 300 kiloa.

-Kova kisa, Nokelainen antoi hyvän vastuksen. Lähdin vaan kokeilumielessä kisaan, mutta en muista, koska viimeksi olisi yhtä paljon jännittänyt, Hakala sanoi.

Hakala uskoi, että saattaa kisakokemuksen perusteella lisätä ainakin rinnalle vedot nostotreeniinsä.

-Se toisi räjähtävyyttä nostoihin. Siitä olisi hyötyä ainakin maastavedossa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic