Lounais-Häme

Ruokosuon risteys pohdinnassa

Jokioisten kunnanhallitus päätti jättää Ruokosuon risteysjärjestelyt ja kevyen liikenteen väylän pöydälle lisäselvityksiä varten. Esitys oli, että kohde siirrettäisiin ensi vuoden talousarviokäsittelyyn määrärahan puuttumisen vuoksi, mutta kunnanhallituksessa oli halua harkita määrärahasiirtoja ja toteuttaa hanke sittenkin tänä vuonna.

Asia palannee lisäselvitysten jälkeen jo kunnanhallituksen seuraavaan kokoukseen. Määrärahasiirroista päättää kunnanvaltuusto.

Kuluvan vuoden talousarvioon oli Jokioisilla varattu pääosin 50000 euroa Ruokosuontien ja Silmäkalliontien risteysjärjestelyitä ja kevyen liikenteen väylää varten. Kunta pyysi keväällä urakkatarjouksia neljältä yritykseltä, joista vain yksi jätti tarjouksen. Urakkasumma ylitti tuplaten varatun määrärahan.

Jokioisten valtuusto on tähdentänyt, ettei sitovista määrärahoista lipsuta.

 

Ruokosuontien ja Silmäkalliontien terävää risteystä on tarkoitus muuttaa turvallisemmaksi. Jatkossa pääreitti kääntyisi keskustan suunnasta Silmäkalliontielle. Ruokosuontien peräosa yhdistyisi Silmäkalliontien alkupäähän kohtisuoraan ja varustettaisiin stop-merkillä.

Lisäksi muutettavasta risteyksestä on tarkoitus tehdä kadun varteen kevyen liikenteen väylä Ruokosuota kohti Hongistonkujalle asti.

Silmäkalliontien risteyksestä on jo kevyen liikenteen väylä keskustan suuntaan. Samoin Hongistonkujan varressa on väylä kohti Kyyhkysmäkeä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic