Lounais-Häme Forssa

Ruostejärven leirikeskus ei päässyt budjettikirjaan - Forssan valtuusto äänesti talousarviomuutoksista

Vasemmistoliiton esitys sai kristillisten tuen, mutta äänet eivät riittäneet. Kauppakadulle remontti.
Esitys Ruostejärven kunnostamisesta ei saanut taakseen tarvittavaa määrää Forssan kaupunginvaltuutettuja.

Forssan kaupunginvaltuusto kampasi kokouksessaan budjettikirjaa. Kaksi muutosehdotusta sai valtuutetuilta hyväksyvät nyökyttelyt, mutta viisi punnittiin äänestyksissä.

Kaupunginvaltuusto äänesti Vasemmistoliiton ja Tapio Virtasen esityksestä. Sen mukaan Ruostejärven leirikeskuksen kunnostaminen olisi pitänyt ottaa ensi vuoden investointisuunnitelmaan. Rahaa sille olisi pitänyt varata ensi vuodelle 200 000 euroa ja kolmivuotiskaudelle yhteensä 800 000.

– Se tukisi forssalaista lapsiystävällisyyttä ja takana on myös yli 3 800 allekirjoittajan adressi, Virtanen perusteli.

Lue myös: Lähes 4 000 nimeä Ruostejärven leirikeskuksen adressiin: Forssan prioriteettilistalle leirikeskus ei kuitenkaan pääse

Tukea Vasemmistoliitolle antoi kristillisten Pekka Murtolahti, jolla on omakohtaista kokemusta leiritoiminnan järjestämisestä Ruostejärvellä.

– Se on ollut menestyksellinen paikka niin lasten, nuorten, vanhusten kuin päihdekuntoutujienkin leiritoiminnassa, hän huomautti.

Ruostejärven lisääminen ensi vuoden talousarvioon sai taakseen 18 valtuutettua. Se ei riittänyt. Enemmistö eli 25 valtuutettua halusi säilyttää investointiosan ennallaan.

Äänestys käytiin myös opettajien ja avustajien vakanssien palauttamisesta. Emmi Lintonen ehdotti, että budjettiin palautetaan kolme opettajan ja kaksi avustajan tehtävää sekä niihin tarvittavat 160 000 euroa. Vesa Niininen (sd.) ja Johanna Häggman (kesk.) kannattivat.

Lintosen esitys hävisi äänin 33–10. Forssa vähentää ensi vuonna viiden opettajan ja kuuden avustajan panoksen perusopetukesta..

Samoin hävisi Keskustan ehdottama yksityistieavustusten palauttaminen talousarvioon. Se kaatui äänin 24–19.

Budjettikirjaan jäi myös ensi vuoden toiminnan painopisteeksi kuntaliitosprosessin edistäminen. Häggman esitti sen poistamista ja Kallioinen kannatti. Forssan kaupunginvaltuusto edistää ensi kuntaliitoksia äänin 37–6.

Janne Vuorenmaa (sd.) oli huolissaan teknisen ja ympäristötoimen infrapalveluiden työvoimasta. Hän ehdotti, että budjettiin palautettaisiin yksi henkilötyövuosi. Valtuusto päätyi toiseen tulokseen äänin 32–11 eli ensi vuonna on luvassa kaksi käsiparia vähemmän.

Ilkka Joenpalon (sd.) esiin nostama vanha lupaus Kauppakadun remontista sovittiin sen sijaan yksissä tuumin ryhmien puheenjohtajien neuvottelussa. Rahan löytäminen jää kaupunginhallitukselle.

Marjut Kallioisen (kesk.) tekemä muutosesitys metsänhoitosuunnitelman kirjaamisesta omaisuuden hoitoon sai niin ikään hyväksynnän salissa.

Talousarvion käsittely ja valtuuston kokous jatkuivat Forssan Lehden mennessä painoon. FL

Luitko tämän: Ruostejärven leirikeskus jäi resurssiksi

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic