Lounais-Häme

Ruostejärven leirikeskus jäi resurssiksi

Ruostejärven leirikeskuksen rakentaminen uudestaan leiriläistarpeisiin maksaisi vähintään 1,5 miljoonaa euroa. Arvio sisältää uudisrakennuksen, käyttökelvottomien rakennusten purkamisen, uuden tien rakentamisen ja aluerakentamista.

Ulkopuolisen arvioijan mukaan kiinteistön markkina-arvo on nyt ja nykyisellä kaavalla noin 250 000 euroa.

Forssan kaupunki pitää Ruostejärvellä sijaitsevan leirikeskuksen rakentamista taloudellisesti kannattamattomana. Toisaalta siitä saatava myyntituotto olisi suhteellisen vähäinen.

Kaupungin talous ei vaadi kiinteistön myymistä.

 

Vaikka kaupunki haluaa pitää kiinteistön omistuksessaan, se ei mieli laittaa siihen paljon rahaa kiinni.

-Meillä on muita investointitarpeita todella paljon, tähdentää kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi ja viittaa eritoten monitoimikeskukseen.

-Yksikään hallinnonala ei halua ottaa leirikeskuksesta tulevia kustannuksia omalle kontolleen. Ajattelisin niin, että leirikeskus jää meille vähän kuin resurssiksi odottamaan tulevaa ja tulevia päätöksiä. Katsotaan, miten kuntatalouskin tässä kehittyy.

-On mielenkiintoista nähdä, millainen keskustelu tästä herää.

 

Forssan kaupunginhallitus merkitsi tehdyt selvitykset ja arviot tiedoksi sekä hyväksyi kaupungin pitävän kiinteistön omistuksessaan. Mahdollinen myynti vaatii kaupunginvaltuuston päätöksen.

Kaupunginhallitus antoi teknisen ja ympäristötoimen toimialalle tehtäväksi selvittää kesäsiirtolalle johtavan tien sijainnin mahdollinen muutostarve. Tie kulkee naapurikiinteistön pihapiirin kautta, vaikka sitä ei ole rasitteena määritetty. Forssan kaupunki varautuu muuttamaan tien kulkevaksi osayleiskaavassa määritellyssä paikassa.

Kaupunki haluaa pitää viime kesänä saneeratun leirikeskuksen saunarakennuksen kunnossa. Muiden rakennusten ja kunnostus tai rakentaminen edellyttää kaupunginhallituksen muuta päätöstä.

 

Kesäsiirtolan kiinteistöä voi käyttää nykytilassaan, mutta huonokuntoiset rakennukset ja alue asettavat rajoituksensa. Uusittu sauna on hienossa kunnossa, mutta vanha päärakennus olisi purettava. Huoltorakennuksen käyttö vaatisi rakennuksen kunnostusta, jonka rahoituskin pitäisi arvioida erikseen. Samoin tulisi arvioida kiinteistöllä sijaitsevan hirsirakennuksen kehikon käyttömahdollisuus.

Käyttökelvottomien rakennusten purkamisen ja paikan siistimisen jälkeen aluetta voitaisiin käyttää esimerkiksi telttaleirien järjestämiseen.

Kesäsiirtolan alueella ei kuitenkaan ole viemäröintiä, joten jätevesihuolto on järjestettävä käytön laajuuden mukaan. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic