Lounais-Häme

Ruostejärven sillan saa rakentaa

Tammelan kunta saa rakentaa sillaan Ruostejärveen. Kurjenniemen ja Leppilammin kannaksen välille suunniteltu silta olisi osa alueen ulkoilureitistöä. Luvan sillan rakentamiselle myönsi Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Ulkoilureittisillasta on tarkoitus tehdä ponttonirakenteinen kelluvista siltaelementeistä. Suunnitellun sillan pituus on hiukan yli 88 metriä ja leveys kolme metriä.

Sillan keskiosaan on tarkoitus jättää soutuveneitä varten kolme metriä leveä ja vapaalta korkeudeltaan puolitoistametrinen kulkuaukko. Varsinainen rakentaminen toteutetaan avovesiaikana uittamalla siltaelementit paikoilleen. Elementit kiinnitetään pohjaan viidellä parilla betonipainoja.

Silta on osa Eerikkilän urheiluopiston ja Hämeen luontokeskuksen välistä ulkoilureittiä, jonka rakentamiseen Tammelan kunta on saanut oikeuden ulkoilureittitoimituksessa. Toimituksen yhteydessä arvioitiin sillan vaikutusta ranta-alueisiin ja maisemaan. Yleiselle edulle ei hankkeesta todettu olevan haittaa.

Sillalla ei kelluvana rakenteena ole vaikutuksia veden virtaamaan tai vedenkorkeuksiin Ruostejärvessä. Vaikutusta ei todennäköisesti ole järven veden tilaankaan. Vesiliikenne siltapaikalla rajoittuu paikalliseen soutuveneilyyn. Myös kalastus Ruostejärvellä on paikallista kotitarve- ja virkistyskalastusta.

Aluehallintoviraston päätös on nähtävillä Tammelan kunnanvirastossa. Päätöksestä on aikaa valittaa helmikuun loppuun asti. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic