Ruotsalaislehti: Tukholman rappuräjähdystalon omistaa Ruotsin akatemia, useita jäseniä asukkaina

Tukholma
19.11.2018, 11:46

Ulkomaat

Tukholman keskustassa asuinrakennuksen rappukäytävässä räjähti yöllä, kertoo Ruotsin media. SVT:n mukaan räjähdyspaikka sijaitsee Mariantorilla, ja talo sekä sen ympäristö on suljettu.
Mitt i Stockholm -lehden mukaan talon omistaa Ruotsin akatemia, ja useita akatemian korkea-arvoisia jäseniä asuu talossa. Paikallislehti kertoo, että talon asuntojen halutut vuokraoikeudet ovat aiemmin olleet skandaalien aiheena. Vuosi sitten paljastui, että monet akatemiaan läheisesti liittyvät ihmiset olivat saaneet vuokrasopimuksia kaupungin keskustasta, myös talosta, jossa räjähdys tapahtui.
Lehden mukaan akatemian talousjohtaja ja hallintoyhtiön toimitusjohtaja ovat kirjoilla talossa. Akatemian kanslianeuvos Louise Hedberg ei halunnut kommentoida asiaa Mitt i Stockholmille, mutta kertoi kuulleensa tapahtuneesta.
– Luen lehtiä kuten kaikki muutkin, hän sanoo lehdelle.

Poliisi kuulee talon asukkaita

Poliisi on jatkanut tutkimuksiaan räjähdyspaikalla. Kukaan ei ilmeisesti ole loukkaantunut, mutta itse rakennus vahingoittui.
SVT kertoo, että keneenkään talossa virallisesti asuvaan ei ole tiedetty kohdistuvan uhkauksia. Ketään ei ole otettu kiinni.
Poliisi sanoo tiedotteessa, että tutkinnassa kuullaan talon asukkaita. Poliisi on varmistanut, että talon asukkaat ovat voineet lähteä asunnoistaan turvallisesti meneillään olevasta tutkinnasta huolimatta.
Tiedotusvälineiden mukaan ensimmäinen hälytys räjähdyksestä tuli poliisille noin puoli neljältä paikallista aikaa. Useat ihmiset soittivat poliisille kuultuaan räjähdysäänen.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/detonation-i-tra
https://mitti.se/nyheter/explosion-trappuppgang-mariatorget/?omrade=hela-stockholm
https://polisen.se/aktuellt/handelser/2018/november/19/19-november-03.27-detonation-stockholm/

STT

Uusimmat

Fingerpori

comic