Lounais-Häme

Ruotsidemokraatit vaatii anteeksipyyntöä Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:ltä

Ruotsissa ruotsidemokraatit vaatii yleisradioyhtiö SVT:ltä anteeksipyyntöä, kertoo sanomalehti Expressen.

Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson sanoi eilen SVT:n vaalitentissä, että maahanmuuttajat eivät saa töitä, koska he eivät ole ruotsalaisia eivätkä sopeudu Ruotsiin. Tentin jälkeen SVT julkaisi kannanoton, jossa se piti puoluejohtajan kommentteja törkeänä kärjistyksenä.

SVT perusteli kannanottoaan radio- ja televisiolainsäädännöllä, jonka mukaan ohjelmien on kunnioitettava ihmisarvoa ja kaikkien tasavertaista kohtelua. SVT on aiemmin saanut langettavan päätöksen Ruotsin radio- ja televisiotoimintaa valvovalta elimeltä siitä, ettei se ottanut riittävästi etäisyyttä poliitikkojen loukkaaviin lausuntoihin kanavallaan.

– Se, että maahanmuuttajat esitetään ryhmänä, joka ei ole ruotsalainen eikä sovi maahamme, on törkeästi yleistävä lausunto, sanoo SVT:n vaaliohjelmista vastaava Eva Landahl.SVT ja ruotsidemokraatit tapaavat tänäänRuotsidemokraattien Åkesson on tuominnut SVT:n kannanoton rajusti.

– Meillä on tuskin kaksi päivää äänestyspaikkojen sulkeutumiseen ja sitten julkinen televisioyhtiö päättää osallistua keskusteluun ”ottamalla etäisyyttä” yhden puoluejohtajan näkemykseen. Tämä on skandaali, hän sanoi Expressenille.

Ruotsin valtiopäivävaalit pidetään huomenna.

Expressenin mukaan SVT:n ja ruotsidemokraattien edustajat tapaavat tänään. Puolueen viestintäpäällikkö Henrik Vinge kertoi lehdelle, että puolue aikoo tapaamisessa vaatia SVT:ltä anteeksipyyntöä.

– (Tapaamisessa) tulen tuomaan esille, että tämä on skandaali ja vaadimme, että SVT pyytää anteeksi selkeästi ja välittömästi, Vinge sanoi.

SVT:n viestintäpäällikkö Camilla Hagert vahvisti tapaamisen, mutta ei kommentoinut sen sisältöä.

– Tulemme tapaamaan, mutta en osaa sanoa tarkkaan, mistä aiomme keskustella. Tiedämme enemmän tapaamisen jälkeen, Hagert sanoi uutistoimisto TT:n mukaan.

https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/jimmie-akessons-skamtsvar-och-jag-vill-infora-digerdoden/
https://www.svt.se/nyheter/svt-s-markering-mot-akessons-uttalande-i-slutdebatten

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti