Lounais-Häme

Ruotsin alustavissa vaalituloksissa paljastui virhe - punavihreiden etumatka kasvoi

Tukholma
11.09.2018, 07:45

Ulkomaat

Ruotsin parlamenttivaaleissa on tullut ilmi äänestystuloksia koskeva virhe, jonka paljastuminen kasvatti punavihreän blokin etumatkaa porvariblokkiin nähden. Tällä hetkellä punavihreä blokki on saamassa parlamentista 144 paikkaa ja porvarit 142 paikkaa.
Alkuperäisen alustavan vaalituloksen mukaan punavihreät olisivat saaneet 144 paikkaa ja porvarit 143 paikkaa. Keskustapuolue menetti kuitenkin yhden paikan ruotsidemokraateille.
Virhe johtui siitä, että yksi äänestysalue oli sekoittanut toisiinsa parlamenttivaalien ja maakäräjävaalien äänestystulokset. Ruotsalaiset äänestivät sunnuntaina kolmissa vaaleissa yhtä aikaa. Maassa pidettiin samaan aikaan parlamenttivaalit, kuntavaalit ja maakäräjävaalit.
Lopullinen vaalitulos ratkeaa vasta keskiviikkona, kun ulkomailta ja ennakkoäänestyspaikoilta postitetut äänet päästään laskemaan. Porvariblokin valtapuolueella maltillisella kokoomuksella on ulkoruotsalaisten keskuudessa vankka kannatus, joten porvariblokilla on vielä toivoa tuloksen muuttumisesta heidän edukseen.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti