Lounais-Häme

Ruotsin hallitukselle kritiikkiä - ei ole tarpeeksi varautunut metsäpaloihin

Ljusdal
18.07.2018, 16:49

Ulkomaat

Ruotsin hallitus saa kritiikkiä metsäpalojen hoidosta, uutisoi Ruotsin yleisradio SVT. Kriitikoiden mukaan viranomaiset eivät ole varautuneet riittävän hyvin maasto- ja metsäpaloihin. Ruotsin keskustapuolue vaatii, että pelastustoimelle hankitaan kalustoa, jolla paloja voitaisiin sammuttaa ilmasta sen sijaan, että kalustoa joudutaan lainaamaan muualta Euroopasta.
Kaluston hinta ei ole hyvä perustelu verrattuna siihen, kuinka vaarallinen tilanne on, keskustapuolueen puolustuspoliittinen tiedottaja Daniel Bäckström sanoo SVT:lle.
Ruotsissa on tällä hetkellä metsäpaloja yli 70 paikkakunnalla.
Sisäministeri Morgan Johansson uskoo, että Ruotsilla on yleisesti ottaen hyvä hätätilavalmius. Hänen mielestään pitäisi arvioida EU:n pelastuskapasiteetin toimivuutta ja mahdollista lisäämistä sen sijaan että Ruotsi hankkisi omaa kalustoa.

Palot leviävät nopeasti rutikuivissa metsissä

Kaksi italialaista lentokonetta saapui tänään Ruotsiin sammuttamaan metsäpaloja. Sammutustöihin on myös lainattu helikoptereita Norjasta.
Suurin yksittäinen palo roihuaa parhaillaan Jämtlannissa, yli 2 500 hektaarin alueella. Pitkän helleaallon takia metsät ovat rutikuivia ja Jämtlannin palo leviää noin kymmenen neliömetriä minuutissa.
Palojen lähellä asuvia ihmisiä on pyydetty poistumaan kodeistaan Taalainmaalla, Länsipohjassa ja Gävleborgissa.
Pääministeri Stefan Löfven on huomenna lähdössä tapaamaan sammutustöissä rehkivää väkeä.
– Haluan kiittää kaikkia palomiehiä, pelastuslaitosta, kodinturvajoukkoja, siviilipuolustusvirastoa, muita viranomaisia eikä vähiten kaikkia vapaaehtoisia, jotka juuri nyt tekevät kaikkensa palojen torjumiseksi. Teette sankaritöitä tässä vaikeassa tilanteessa, Löfven kiitteli.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/c-vill-att-vi-far-en-egen-nationell-flygslackningsformaga

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic