Lounais-Häme

Ruotsin voittomaalin iskenyt Emil Forsberg: "Elämäni suurin hetki"

Helsinki/Pietari/Moskova
03.07.2018, 20:35

Urheilu-uutiset

Ruotsin tuhkimotarina sai tiistaina jatkoa, kun länsinaapuri kaatoi Sveitsin jalkapallon MM-kisojen neljännesvälierässä maalein 1-0.
Ruotsin maalin iski 66. peliminuutilla turnauksen avausmaalinsa tehnyt Emil Forsberg, jonka laukaus kimposi Manuel Akanjista ohi Sveitsin maalia vartioineen Yann Sommerin.
Sveitsi oli ennen Ruotsi-ottelua hävinnyt vain yhden viimeisestä 25 ottelustaan. Ruotsi oli kuitenkin ensimmäisellä jaksolla vakuuttavampi ja onnistui luomaan enemmän vaarallisia maalipaikkoja. Toisella jaksolla Sveitsi paransi otteitaan, muttei paikoista huolimatta onnistunut tasoittamaan peliä. Ottelun lisäajalla Sveitsin Michael Lang lensi suoralla punaisella ulos kaadettuaan Ruotsin Martin Olssonin, ja pian tilanteesta tuomitun vapaapotkun jälkeen ottelu vihellettiin päättyneeksi.

”Elämäni suurin hetki”

Ruotsin ainokaisesta vastasi RB Leipzigia edustava Emil Forsberg.
– Tämä on tähänastisen elämäni suurin hetki. Tästä on unelmoitu pienestä pitäen. Ruotsi tarvitsi minua tänään, ja olin siellä, Forsberg tunteili ottelun jälkeen.
Forsbergin viime kausi Leipzigissä oli hankala, ja paikoitellen kestikenttäpelaaja kärsi loukkaantumisista. Kaudella 2016-2017 maaleja syntyi 30 ottelussa kahdeksan, kun viime kaudella niitä kertyi 21 ottelussa kaksi. Forsbergin maaleja on odotettu pitkin turnausta ja nyt sellainen syntyi tärkeällä hetkellä.
Joukkue eteni puolivälieriin ensimmäisen kerran sitten vuoden 1994 MM-kisojen, jolloin Ruotsin turnaus päättyi pronssijuhliin.
– En ole yllättynyt. Meillä on fantastinen joukkue, pelaamme omaa peliä ja puolustamme tiiviisti, Forsberg totesi.

Päävalmentaja Andersson haluaa pidemmälle

Ruotsi ei lukeutunut turnauksen ennakkosuosikkeihin, mutta se eteni jatkopeleihin lohkovoittajana jättäen taakseen muun muassa hallitsevan maailmanmestarin Saksan.
Päävalmentaja Janne Andersson vakuutti kuitenkin TV4:n haastattelussa, että joukkue ei tyydy puolivälieräpaikkaan.
– Emme ole vielä tyytyväisiä. Aiomme mennä seuraavallekin kierrokselle.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti