Lounais-Häme

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT ei pyydä anteeksi ruotsidemokraateilta - "Seisomme kannanottomme takana"

Tukholma
08.09.2018, 13:46

Ulkomaat

Ruotsissa yleisradioyhtiö SVT ei aio pyytää anteeksi ruotsidemokraateilta. Puolue on syyttänyt SVT:tä puolueellisuudesta ja vaatinut anteeksipyyntöä eilisen vaalitentin jälkeen.
Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson sanoi eilen SVT:n vaalitentissä, että maahanmuuttajat eivät saa töitä, koska he eivät ole ruotsalaisia eivätkä sovi Ruotsiin. Tentin jälkeen SVT julkaisi kannanoton, jossa se sanoutui irti puoluejohtajan kommenteista ja piti niitä karkeana yleistyksenä.
SVT:n toimitusjohtaja Hanna Stjärnesanoo, että SVT seisoo kannanoton takana. Yhtiö korostaa, ettei kannanottoa ollut suunnattu puoluetta, vaan Åkessonin kommenttia vastaan.
SVT viittaa Ruotsin radio- ja televisiolainsäädäntöön, jonka mukaan ohjelmien on kunnioitettava ihmisarvoa ja kaikkien tasavertaista kohtelua. Yhtiö on aiemmin saanut langettavan päätöksen radio- ja televisiotoimintaa valvovalta elimeltä siitä, ettei se sanoutunut irti poliitikkojen loukkaavista lausunnoista.
Ruotsidemokraattien Åkesson on tuominnut SVT:n kannanoton rajusti.
– Meillä on tuskin kaksi päivää äänestyspaikkojen sulkeutumiseen ja sitten julkinen televisioyhtiö päättää osallistua keskusteluun ”sanoutumalla irti” yhden puoluejohtajan näkemyksestä. Tämä on skandaali, hän sanoi.
Ruotsin valtiopäivävaalit pidetään huomenna.

https://www.svt.se/nyheter/svt-s-markering-mot-akessons-uttalande-i-slutdebatten
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/hanna-stjarne-star-bakom-var-utgivares-bedomning

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti