Lounais-Häme Forssan seutu

Ruska houkuttelee taas luonnon helmaan – Muista liikkuessasi noudattaa retkietikettiä

Ota luontoon mukaan sopivat eväät ja riittävästi käsidesiä.
Nuotiopaikalle ei kannata änkeä, jos sillä on muita käyttäjiä. Kuva: Tapio Tuomela
Nuotiopaikalle ei kannata änkeä, jos sillä on muita käyttäjiä. Kuva: Tapio Tuomela

Kirpeiden kelien ja upeiden värien ruskaretkeilykausi on alkamassa. Se tietää vilkasta aikaa Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistoissa sekä muissa retkikohteissa.

Metsähallitus muistuttaa, että jokaisen retkeilijän vastuullisuus korostuu nyt koronavirusaikana myös luonnossa. Turvavälit, hyvä hygienia ja retkietiketti – siten kaikki voivat nauttia luonnosta turvallisesti.

Taukopaikoilla, tuvilla ja reiteillä tulee huolehtia riittävästä turvavälistä toisiin luonnosta nauttiviin. Hygienia korostuu maastossa, ja erityisesti siitä on huolehdittava retkikohteiden käymälöitä käytettäessä. Kun kunnon käsienpesumahdollisuuksia ei aina ole, on hyvä pitää matkassa riittävästi käsidesiä.

Lue myös: Torronsuon parkkipaikan laajennus valmiiksi tällä viikolla – Myös taukopaikalla myllätään (FL 26.6.2020)

Kannattaa varata mukaan sopivia eväitä. Jos eväiden teko vaatii tulipaikkaa, on hyvä odottaa, että sen edelliset käyttäjät ovat lähteneet. Oman retkikeittimen mukaan ottaminen on myös hyvä ajatus. Jos aikoo yöpyäkin maastossa, kannattaa ottaa mukaan oma teltta tai muu majoite. Tuvissa ja laavuissa ei voida taata riittäviä turvavälejä.

Metsähallituksen Luontopalvelujen hoitamissa luontokeskuksissa palvellaan mahdollisimman turvallisesti esimerkiksi pleksin takaa.

Aiemmin aiheesta: Retkeilijä ei jätä jälkiä: Tammelan kansallispuistoissa noudatettu retkietikettiä ”pientä häröilyä” lukuun ottamatta (FL 10.5.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic